+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Šilutės kultūros įstaigų specialistai ugdė savo viešojo kalbėjimo ir retorikos įgūdžius

Gegužės 31 d. vykusių teorinių-praktinių mokymų „Kalbėti ar patylėti? – štai kur klausimas“ metu Vytautas Kontrimas pakvietė visus dalyvius išeiti iš savo komforto zonos. Kultūros įstaigų atstovai mokėsi spontaniškumo, gebėjimo be streso priimti iššūkius, prisijaukinti situacijas. Praktinių užsiėmimų metu teko stebėti ir analizuoti save, kaip jaučiasi auditorija, techniškai atlikti žaidimus, kurie lavina komunikabilumą, suvaldyti laiką, juokauti neapibrėžtoje situacijoje ir suprasti, kada istorija turi baigtis.

Kiekvienas žmogus kalbėdamas viešai yra jutęs didžiulę baimę ir įtampą. Tuo metu galvoje vis sukasi įvairios mintys: kaip nepamiršti, ką sakyti, kaip stovėti, kur laikyti rankas, kaip užmegzti ryšį su auditorija ir pan. Atsakymus į šiuos klausimus Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos bibliotekininkams ir kultūros darbuotojams padėjo surasti žinomas retorikos meistras, viešojo kalbėjimo mokytojas ir treneris, dviem „Auksiniais scenos kryžiais“ apdovanotas teatro „Cezario grupė” aktorius Vytautas Kontrimas.

Mokymai skirti stiprinti bibliotekininkų ir kultūros lauko specialistų retorikos bei komunikacijos įgūdžius. Susipažinta su svarbiausiais viešojo kalbėjimo principais, dažniausiai daromomis bendravimo klaidomis: kada kalbėti ir stebėti, patylėti, daryti pauzes, klausytis pašnekovų ir publikos. Charizmatiškasis lektorius noriai konsultavo dalyvius, aptarė jų atliktas praktines užduotis, o per nuotaikingas atvejų analizes pateiktė puikių patarimų kaip elgtis tam tikrose situacijose. Susitikimas buvo išskirtinis naudingomis žiniomis, pilnas gyvybingumo, geros nuotaikos ir emocijų.

Mokymai vykdyti įgyvendinat Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės  finansuotą projektą „Kompetencijų ugdymo sesija „Gerosios iniciatyvos – atspirties taškas kultūrinių pokyčių link 3“.

Jolita Baltutienė,
Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja