+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

„Žvilgis“ atšventė 10 metų jubiliejų

Gegužės 22 dieną Šilutės Vydūno gimnazijos liaudiškų šokių kolektyvas „Žvilgis“ spalvingai paminėjo savo 10-ąjį gimtadienį. Sukakčiai paminėti įgyvendinome meninės raiškos projektą „Niekuomet žmogus nėra toks gražus, kaip kurdamas“ (Vydūnas). Tautiniais drabužiais pasipuošę renginio organizatoriai ir dalyviai kvietė visus puoselėti lietuvių liaudies tradicijas ir jomis didžiuotis.

Šioje jubiliejinėje šokio šventėje sukosi per šimtą šokėjų – ir mažų, ir didelių, ir iš pradinės mokyklos, ir iš trečiojo amžiaus universiteto.

Žinoma, buvo prisiminta ir tai, iš kokio grūdelio išaugo šiandien jau daug kam gerai žinomas vydūniečių „Žvilgis“, kurio pavadinimą šio kolektyvo įkūrėja Asta Gužauskienė atrado Vydūno tekstuose.

Sveikinimo žodį tarė Šilutės Vydūno gimnazijos direktorė Marina Stirbienė. Ji neslėpė pasididžiavimo kolektyvu, dėkojo ir šokėjams, ir juos mokančiai mokytojai Linai Linkei, buvusioms vadovėms Astai Gužauskienei ir Alinai Urbonienei, įteikė padėkas ir šokėjams, ir jų mokytojoms.

Jubiliatą sveikino ir Šilutės rajono savivaldybės tarybos narė Lijana Jagintavičienė. Ji „Žvilgio“ vadovei Linai Linkei įteikė trispalvę, padėkojo, kad ugdo jaunus žmones, vertinančius savo šaknis, gerbiančius tautos tradicijas.

Kolektyvo vadovė Lina Linkė pasidžiaugė, kad į tautinių šokių sūkurį pavyksta įtraukti vis daugiau jaunų žmonių, padėkojo šokėjams ir savo šeimai, palaikančiai net tada, kai dėl jos mėgstamos veiklos tenka mažiau laiko praleisti drauge.

Šventės pabaigoje, skambant gimtadienio dainai, į salę buvo įneštas didžiulis tortas. Po renginio niekas neskubėjo skirstytis – netrūko apsikabinimų, džiaugsmo ašarų, pokalbių ir noro įsiamžinti nuotraukose.

P.S. 2019 metais „Žvilgiui“ suteikta I meninio pajėgumo kategorija.

Lina Linkė,
Šilutės Vydūno gimnazijos šokio mokytoja,
kolektyvo „Žvilgis“ vadovė

(Nuotr. Lina Linkė ir programos dalyviai Emilija ir Neilas Viskintai)