+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Atvira integruota tikybos-matematikos pamoka Žemaičių Naumiesčio gimnazijoje

Gegužės 31 d. Žemaičių Naumiesčio gimnazijoje vyko atvira integruota matematikos ir tikybos pamoka 8 klasės mokiniams „Betgi tu sutvarkei visa, žiūrėdamas ir saiko, ir skaičiaus, ir svorio.“ (Išminties knyga 11, 20). Pamoką vedė tikybos mokytoja metodininkė Virginija Rupainienė ir matematikos mokytoja metodininkė Jolanta Pūkienė.

Pamokos tikslas buvo susipažinti su Pitagoro asmenybe ir skaičių reikšmėmis krikščionybėje, pakartoti Pitagoro teoremą. Mokinius sudomino Pitagoro asmenybė – jis pasižymėjo aktyviu dvasiniu gyvenimu, derino du atrodytų nesutaikomus dalykus: religiją ir skaičių mokslą.

Mokiniai, dirbdami porose, pakartojo skaičių reikšmes krikščionybėje, išsprendė keletą uždavinių panaudodami Pitagoro teoremą, grožėjosi matematinio pasaulio sąranga stebėdami filmą ir skaičių algoritmų grožį ir prasmę. Pasibaigus pamokai mokiniai pripažino, kad tikėjimas ir mokslas puikiai dera, kad matematika, nors ir sunki, iš tikrųjų yra nuostabi ir pritaikoma įvairiausiose žmogaus gyvenimo srityse.

Pamoką stebėję mokytojai pasidžiaugė dviejų dalykų sėkminga integracija ir vienas kito papildymu, puikiu mokinių sudominimu abiejų dalykų mokymesi. Malonu buvo matyti, kad mokiniai ir mokytojos nuoširdžiai kartu atranda žinių ir dvasinio pasaulio harmoniją.

Žinias įtvirtinome panaudodami IT programėlę „Flinga“, kuri leido mokiniams džiugiai apibendrinti pamokos pasiekimus, išsakyti nuotaiką, o likus porai minučių mokiniai pamoką pabaigė džiugia giesme-šokiu „Tas, kuris tiki, turi gyvenimą“.

Violeta Stonienė,
Tikybos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė,
Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos tikybos mokytoja metodininkė