+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Konferencija ,,Gyvenu su knyga“ Šilutės pirmojoje gimnazijoje

Gegužės 5 dieną Šilutės pirmojoje gimnazijoje vyko rajoninė 9-12 klasių mokinių ir mokytojų literatūrinė-kūrybinė konferencija „Gyvenu su knyga“, skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai. Dalyvavo mokiniai ir mokytojai iš šešių Šilutės rajono mokyklų, Savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Vida Kubaitienė.

Buvo skaityti pranešimai apie kalbą ir knygų reikšmę, rodyti mokinių ir mokytojų sukurti filmai, improvizacijos ir literatūrinė kompozicija, pasirodė skaitovai, apdovanoti geriausi skaitytojai.

Gimnazijos bibliotekoje organizuotos knygų viršelių ir iliustracijų parodos, diskutuota su mokiniais ir mokytojais apie žodžio svarbą. Konferencija buvo užbaigta, bet jos dalyviai reflektuodami sukūrė dar vieną knygą – tai ,,Prisiminimų knyga“, kurioje džiaugiamasi prasminga veikla, nauja patirtimi, pakitusiu požiūriu į skaitymo naudą.

Smagu buvo susirinkti, susitikti, pasikalbėti ir suvokti, kad vis dėlto gera gyventi su knyga. Refleksijos, aptarimas prie kavos puodelio pabaigoje, mintys ateičiai ir buvo tikslingos: kviečiame rajono mokyklų lietuvių kalbos ir literatūros mokinius ir kitais metais burtis tuo pačiu metu burtis tokiai pačiai šventei, gal tai taptų gražia mūsų turiningo bendravimo ir bendradarbiavimo tradicija?

Jovita Kiaupienė,
Šilutės pirmosios gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja