+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Atvira integruota pamoka Šilutės Pamario progimnazijoje

Gegužės 6 d. Šilutės Pamario progimnazijoje vyko atvira integruota dailės, technologijų ir anglų kalbos pamoka 3c klasės mokiniams „Inscenizuoju pasaką“. Pamoką vedė mokytojos Laima Akucevičienė, Iveta Ambrulaitienė ir Asta Grigalienė.

Mokytojos ir mokiniai pristatė pamokų ciklo „Inscenizuoju ir seku pasaką“ baigiamąją pamoką „Enormus turnip“ angliškai. Per dailės ir techologijų pamokas buvo kuriamos pasakai reikalingos kaukės. Paskui vaikai, naudodami kinestetinį metodą „Laiko eilutė“, turėjo sudėlioti kaukių gamybos eiliškumą. Po to, pasitelkus kinestetinį metodą „Vienodi juda“, buvo įtvirtinamas pasakos žodžių žodynas. Žodžių kortelės ir  programa www.Kahoot,com leido mokiniams įrodyti, kad jie atpažįsta pasakos žodžius. Galiausiai buvo suvaidinta pasaka grupėse. Pedagoginė pertraukėlė – angliškas žaidimas „I was going to Kentucky“. Pamokos įsivertinimui ir aptarimui buvo panaudota www.Mentimeter.com programa. Pamoka pavyko. Vaikai laisvai jautėsi, puikiai vaidino. Ačiū visiems, palaikiusiems mūsų iniciatyvą.

Pamoką stebėjo Pamario progimnazijos, rajono mokyklų mokytojai bei mokinių tėveliai.  Į mokymo procesą buvo įtraukti pamokoje dalyvaujantys mokiniai ir stebėtojai. Pamokoje buvo panaudoti įvairūs interaktyvūs mokymo metodai ir panaudotas kinestetinis mokymas.

Pamoką stebėję mokytojai išsakė vedusioms pamoką mokytojoms savo įžvalgas. Diskusijos-aptarimo metu mokytojai akcentavo stipriuosius pamokos akcentus, tokius kaip pamokos planavimas, mokymo metodų gausa, refleksija ir vertinimas. Pateikta keletas kolegų siūlymų, kaip pamoką dar labiau patobulinti.

Živilė Bartkienė,
Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos anglų kalbos mokytoja
Laima Akucevičienė,
Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja