+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

PASKAITA APIE ŽMOGAUS GYVYBĖS KULTŪRĄ

Balandžio 12 dieną Šilutės Vydūno gimnazijos trečių klasių gimnazistai dalyvavo edukacinėje paskaitoje-diskusijoje tema „ŽMOGAUS GYVYBĖS KULTŪRA. Gyvybės vystymasis iki gimimo, neplanuotas nėštumas, išeitys bei pasekmės“. Paskaita buvo organizuota pagal mokinio kultūros pasą.

Šio užsiėmimo tikslas – ugdyti atsakingą ir pagarbų jaunimo požiūrį į vyro ir moters tarpusavio santykius, į šeimos kūrimą, grįstą tarpusavio pagarba ir atsakomybėmis, ugdyti atsakingą požiūrį į tėvystę ir motinystę, šviesti jaunimą apie besąlygišką žmogaus gyvybės vertę nuo jos pradėjimo iki natūralios mirties, apie žmogaus vystymąsi iki gimimo, neplanuotą nėštumą, fizines ir psichologines jo pasekmes, pagalbą ir sprendimo būdus.

Interaktyvi paskaita-diskusija buvo sudaryta iš teorinės, praktinės ir audiovizualinės medžiagos. Moksleiviai buvo įtraukti aktyviai diskutuoti apie gyvybę, įstatymus, psichologinius aspektus. Taip pat galėjo paliesti ir apžiūrėti žmogaus embrionų muliažus. Pusantros valandos trukusi paskaita neprailgo. Mokinių nuomone, tokie susitikimai labai reikalingi ir juose gauta informacija labai naudinga.

Edukacinę paskaitą-diskusiją vedė  krizinio nėštumo centro lektoriai Lilijana Marcinkevičiūtė ir Edvinas Dauknys, kurie įdomiai ir įtraukiančiai pateikė informaciją ir iš vyro, ir iš moters pozicijų.

Paskaita buvo informatyvi ir naudinga jaunimui, galėtume rekomenduoti ir kitų mokyklų klasių auklėtojams organizuoti ją mokiniams. Paskaitos informaciją galima rasti  internete.

Užsiėmimą organizavo ir  informaciją pateikė 3v, 3t klasių vadovė Lina Linkė