+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Trečioji konferencija „Herderio skaitymai“

2022 m. balandžio 21 d. vyks trečioji konferencija „Herderio skaitymai“. Konferenciją organizuoja Šilutės pirmoji gimnazija.

Pagrindine jos idėja pasirinkome Johanas Gotfrydas Herderio frazę: „Mažas yra gražus“. Herderis XVIII a. taip kalbėjo apie mažų tautų kultūrą. Šią idėją priminė dr. Arvydas Juozaitis, ir ši jo mintis pasirodė labai prasminga: mūsų XXI a. pasaulis, pasirodo, yra toks pažeidžiamas ir nuo kiekvieno iš mūsų, mažo ir didelio, priklauso jo ateitis.

Džiaugiamės, kad konferencijoje sutiko dalyvauti dr. Arvydas Juozaitis, dr. Liucija Citavičiūtė, dr. Kotryna Rekašiūtė. Jų pasisakymai, tikimės, leis mums naujai pažvelgti į mus supančią aplinką.

Labai džiugu, kad konferencijoje dalyvaus ir mūsų Šilutės pirmosios gimnazijos mokytojai ir jų mokiniai. Jie pristatys savo darbus, pasidalins atradimais ir mintimis.

Kviečiu ir jus prisijunti prie mūsų konferencijos dalyvio teisėmis. Renginys vyks 2022 – 04 – 21 d. nuotoliniu būdu, Zoom aplinkoje. Jo pradžia 10.00 val. Būtina registruotis semiplius.lt sistemoje.

Iki susitikimo!

Algirdas Gečas,
Renginio organizatorius: istorijos mokytojas ekspertas