+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kūrybinė laboratorija Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centre

Balandžio 15 dieną,  Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro, ikiprofesinio mokymo kabinete vyko kūrybinė laboratorija „Darnus ugdymas mokykloje“, kurioje buvo pristatyta  teorinė ir praktinė medžiaga, parsivežta iš Graikijos sostinės Atėnų, kur 2022 m. kovo 7-11 d. vyko Erasmus+ KA1 kvalifikacijos tobulinimo kursai, tema „Mokyklų veikla: Švietimas tvariam vystymuisi“ (angl. Schools in Action: Education for Sustainable Development (ESD).  Mokytojas Aurimas pristatė Eco mokyklos modelį, ugdymo metodus, pasidalino įgyta patirtimi ir žiniomis, kaip mokyklos gali prisidėti prie tvarios visuomenės ir tvarios aplinkos kūrimo. Dalyviai noriai dalijosi mintimis apie tvarumą, jo svarbą ir tikslus, mąstė apie tai, ką galėtų pritaikyti bendrojo lavinimo mokyklose dirbant su mokiniais ar vaikų darželiuose su vaikais.

Daug įspūdžių paliko praktinė dalis, kur buvo galima iš įvairiausių antrinių žaliavų ar statybinių medžiagų likučių, pasigaminti velykinį akcentą, kurį būtų galima praktiškai pritaikyti velykiniam stalui. Konstruodami dalyviai dalijosi ne tik velykinėmis emocijomis, bet ir diskutavo apie klimato užterštumo problemas bei besaikio vartojimo žalą, kaip yra svarbu perdirbti estetiškai ar funkcionaliai „atgyvenusius“ daiktus, juos prikeliant naujam gyvenimui. Visas kilusias idėjas pedagogai ketina perduoti ir jaunajai kartai, kuri ugdysis gebėjimą būti tvarios visuomenės dalimi ir patys ateityje spręs su klimato kaita susijusias problemas.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos komisijai, „Erasmus+“ programos lėšomis, kurią Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Erasmus+ projektas Nr. 2020-1-LT01-KA104-0477802 „Inovatyvūs mokymo metodai besimokančių suaugusiųjų ir andragogų sėkmei“.

Aurimas Liekis,
Dailės mokytojas metodininkas