+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Dailė, kaip terapijos taikymo praktika darbui su vaikais

Vasario 15 d. rajono  švietimo įstaigų psichologės rinkosi Švietimo pagalbos tarnybos salėje kūrybinei praktinei veiklai „Dailė, kaip terapijos taikymo praktika darbui su vaikais“. Užsiėmimą vedė psichologė Aušra Ivanovė.

Tokios veiklos taikymas padeda atskleisti ir be prievartos spręsti neįvardytas emocines problemas, neįsisąmonintus vidinius konfliktus vaikams ir suaugusiems. Darbas grupėje padeda lavinti vaizduotę, moko dirbti bendradarbiaujant, padeda pamatyti savo situaciją ar esamą konfliktą iš šalies, jį įsisąmoninti.

Per dailės praktinį užsiėmimą kiekvienas iš dalyvių kūrybinio proceso metu ieškojo ir bandė atrasti  resursų savo įsisąmoninto konflikto įveikai. Taip kūrybinis procesas virsta asmenine terapija, kai paprastų priemonių, tokių kaip: dantų pasta, žirklės, klijai ir blizganti pudra dėka mūsų išgyvenimai įgauna matomą, apčiuopiamą ar net užuodžiamą pavidalą. Kiekviena iš terapijos dalyvių galėjo įsivertinti gautą rezultatą, buvo išsakytos mintys, aptartas proceso poveikis kiekvienam asmeniškai.

Dailės terapijos užsiėmimo tikslas – pasiektas! Psichologės papildė taikomų praktinių metodų kraitę dar viena veiksminga metodika  bei turėjo asmeninės terapijos galimybę.

Aušra Ivanovė,
Žilutės Žibų pradinės mokyklos psichologė