+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Vokiečių kalbos mokytojų iniciatyvi diskusija

Lapkričio 16 d. rajono vokiečių kalbos mokytojai nuotoliniu būdu aptarė ugdymo aktualijas. Sudarėme kolegialiosios patirties dalijimosi planą 2022-iesiems, susipažinome su kuratore Savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Jovita Jankauskiene. Kolegialiame pokalbyje mokytojos pristatė sėkmingiausius darbus rajone ir respublikoje,  projektus, turėjome galimybę diskutuoti įvairiais rūpimais klausimais.

Aktualiausias vokiečių kalbos mokytojams klausimas: kokia vokiečių kalbos dalyko ateitis? Geografine, etnografine, istorine prasme turime ypatingas sąsajas su vokiečių kalba, o mokyklose ji lieka vis labiau nepastebima. Rajone yra vokiečių kalbos mokytojų, kurie pasiruošę perteikti profesionalias vokiečių kalbos žinias ir tuo pačiu išsaugoti krašto istorinius ypatumus.

Dalyko kuratorė domėjosi ir pritarė mokytojų susirūpinimui ir entuziazmui išsaugoti vokiečių kalbos mokymą mokyklose, pasidomės, kaip vyksta vokiečių kalbos pasiūla mokiniams ir jos, kaip antrosios užsienio kalbos, pasirinkimas.

Išklausėme puikių praktinių vokiečių kalbos projektų vykdymo ir parodų organizavimo patirčių, viliamės, kad vokiečių kalbą rinksis vis daugiau mokinių.

Eglė Jatautaitė-Budrikienė,
Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos mokytoja metodininkė