+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

„Prie žinių versmės. Geros mokyklos link“. Su muzikos mokytoja eksperte Liudmila Kašėtiene

Lapkričio 8 d. muzikos mokytojai susitiko su  fortepijono mokytoja eksperte Liudmila Kašėtiene. Tai buvo nuotolinis renginys „Prie žinių versmės. Geros mokyklos link“. Dialoge-interviu mokytoja pasidalijo savo sėkmės paslaptimis, kurios, ko gero, visos yra kruopštaus ir kantraus darbo rezultatas, nes tik veikdami galime kažko pasiekti.

Viena iš sėkmės prielaidų mokytojos Liudmilos nuomone yra tėvai, duodantys pradžią vaiko tolimesnei sėkmei. Ji ir pati išaugo muzikos mėgėjų šeimoje, groti pradėjo vos kelerių metų amžiaus. Metams bėgant rikiavosi naujos patirtys: Šiaulių muzikos mokykla, Šiaulių aukštesnioji muzikos mokykla, Lietuvos muzikos ir teatro akademija.

Šiuo metu, kaip pati mokytoja sako, „Esu nuostabios ir labai atsakingos profesijos atstovė, nes mūsų rankose jėga – vaikai ir jaunimas, kurie kurs visų mūsų ateitį. Esu laiminga. Muzika yra mano darbas, hobis ir gyvenimas…“ Jau dabar Lietuvą pasaulyje garsinantys talentai – buvę ir esami mokiniai. Mokytojos pasiekimai nebetelpa į keletą popieriaus lapų. O patirtis ir sėkmė daugybėje Lietuvos ir užsienio scenų, (net nuostabi Šveicarija!), išugdytų mokinių sėkmė ir pasiekimai – tarsi atpildas už įdėtą darbą. 2007 m. tarptautiniame jaunųjų atlikėjų konkurse „Gradus ad parnassum“ (Kaunas) apdovanota specialiuoju prizu ir diplomu už profesionalumą. Tais pačiais metais apdovanota M. Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ premija, LRT akcijos „Daugiau saulės, daugiau šviesos“ nominacija „Šviesiausi metų mokytojai“. 2011 m. apdovanota Lietuvininkų vilties premija už indėlį auklėjant  Pamario krašto jaunuosius muzikus.

Rajono muzikos mokytoja klausė, kaip mokytojai sekasi pažinti talentingus mokinius, kaip juos vesti sėkmės keliu, rasti drąsos tokiems dideliems siekiams. Apie tai ir dar daug ką sužinojome dialoge su muzikos mokytoja Liudmila Kašėtiene, kuri labai kukliai rinko žodžius apie savo sėkmę.

Raimonda Gečienė,
Saugų Jurgio Mikšo pagrindinės mokyklos muzikos mokytoja