+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Klaipėdos „Santarvės“ progimnazijos pedagogų kelionė Mažosios Lietuvos keleliais

Mokinių atostogos atostogomis, o Klaipėdos „Santarvės“ progimnazijos pedagogų kolektyvas, kol dar neištežo, nesugležo ir nesušalo tradiciniai  Švėkšnos miestelio moliūgai, apniukusią 2021 m. lapkričio 5 dieną   nutarė pakeliauti Mažosios Lietuvos keliais keleliais, pasidomėti knygnešių krašto istorija bei nūdienos gyvenimu, susidraugauti su kolegomis iš Šilutės rajono Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos.  

Klaipėdos „Santarvės“ pedagogus svetingai pasitiko „Saulės“ gimnazijos direktorė Dalia Dirgėlienė, kuri aprodė mokyklos edukacines erdves, pasidžiaugė, kad čia, Švėkšnoje, ir pati mokėsi, ir „išprotėjusių“ mokytojų sutiko, bet, anaiptol,  jų „beprotystės“ negydžiusi, o tik skatinusi, kad mokykla garsėtų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Smagu buvo žvelgti į aukštų miestelio bažnyčios bokštų didybę ir pamatyti apylinkių platybes užkopus į bažnyčios bokštą.

Švėkšnos muziejaus muziejininkė edukatorė Agnė Duobinienė pasakojo ir aprodė grafo Jurgio Pliaterio  parką, senąją dvaro šunininko trobelę, prancūziškąją  „Vila Genowefa“.

Pažintis su Švekšna nuvedė iki Vilkų Kampo bandonijų ir armonikų muziejaus, įkurto   kraštotyrininko Mindaugo Nogaičio. Linksmuolis entuziastas Mindaugas supažindino su savo surinktais istoriniais eksponatais, pasakojančiais apie Mažosios Lietuvos istoriją ir etnokultūrą, ir kitus istorinius vingius, kurie susipynė istorinėse kultūrų kryžkelėse.

Dėkojame Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnybos metodininkei Irinai Budvytienei, padėjusiai organizuoti pažintį su pamario kraštu.

Laima Vaitonienė,
Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė,
Direktorė