+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Liepsnelė ir 9 rūšių zylės… Ventės rage

Švietimo pagalbos tarnybos kolektyvas mokytojams mielai organizuoja edukacines išvykas, bet patys jose nedalyvaujame. Mokytojo dienos proga „pasidovanojome“ edukaciją į Ventės rago ornitologinę stotį, kur dalyvavome paukščių žiedavimo procese…

Iš vedėjo Vytauto Jusio sužinojome daugybę faktų apie paukščių migraciją, jų gyvenimą, kada ir kaip sugaunami ir žieduojami paukščiai, kiek jų jau sužieduota ir kt.

Vytautas Jusys toks geras pasakotojas, kad nesustodamas valandų valandas gali kalbėti apie savo darbą. Sužinojome, kad jis sužiedavęs daugiausia paukščių pasaulyje, kad čia, Ventės rage, stovi aukščiausios paukščių gaudyklės pasaulyje, o numeruojami čia net… laumžirgiai. Čia galima įsigyti jo išleistų knygų apie paukščius, įspūdingą paukščių kalendorių, kurio pagalba nusistatėme savo paukštį pagal mėnesio dieną.

Daug emocijų patyrėme stebėdami žieduojamą zylutę ir sugalvoję troškimą, buvome liudininkais, kaip ji veržliai iš delnų skrenda į laisvę. Sužinojome, kad čia atskrenda daug, net devynių rūšių zylių, o jau kitokių paukštelių nė neišvardinti… palydėjome į vėjo ir gamtos glėbį ir ryškiaspalvę liepsnelę, žavėjomės paukštelių spalvingumu ir jų sparnelių mitrumu.

Užlipome į švyturį, iš kur apžvelgėme dar kartą Ventės rago gamtos grožį. Marių sakmę dar pratęsė galimybė stebėti banglenčių su aitvarais sporto (mūsų neteiktinai vadinamų kaitavimo ar kaitingo) treniruotes, kurios tikrai stebino skrydžiais su banglentėmis ore ir meistriškai atliekamais pratimais ant vandens paviršiaus.

Liepsnelė ir daug rūšių išskridusių sužieduotų zylučių pakylėjo mūsų svajonę iki įgyvendinimo – daug sužinojome, patyrėme aibę gerų emocijų. Visiems patariame užsisakyti Vytauto Jusio edukacijas, kurios atneša tikrą džiaugsmą.

Švietimo pagalbos tarnybos kolektyvas