+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Bendradarbiauja Klaipėdos ir Šilutės bibliotekininkės

Rugsėjo 30 d. rajono bibliotekininkų metodinis būrelis, didžiausią iniciatyvą parodžiusi Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos bibliotekininkė Rita Šarkienė, pakvietė Klaipėdos miesto švietimo įstaigų bibliotekininkes į metodinę dieną.  Lietuvos aklųjų bibliotekos Klaipėdos padalinio bibliotekininkė Henrika Nedzveckienė auditorijai pristatė ELVIS biblioteką:  kas gali tapti ELVIS vartotojais, kaip veikia ELVIS biblioteka, kodėl ji skirta tik tikslinei auditorijai. Diena buvo nepaprastai informatyvi ir suplanuota įdomi veikla.

Pirmiausia aplankėme Vilkų kampo bandonijų ir armonikų muziejų, kuriame visiems labai patiko: gausybė bandonijų, armonikų ir kitokių eksponatų,  spalvingas  muziejaus savininko Mindaugo Nogaičio pasakojimas pristatant juos. Vėliau mus svetingai priėmė Švėkšnos „Saulės“ gimnazija, kurią pristatė direktorė Dalia Dirgėlienė ir mokiniai, literatūrinėje kompozicijoje pateikę Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos istorijos faktus ir jos poetines interpretacijas Švėkšnos autorių poezijoje.

Henrika Nedzveckienė, Lietuvos aklųjų bibliotekos Klaipėdos padalinio bibliotekininkė mus informavo, kas gali tapti ELVIS bibliotekos vartotoju, kaip veikia ELVIS biblioteka, skirta tikslinei auditorijai – vaikams su skaitymo ir mokymosi sutrikimais, skaitytojams dėl amžiaus, ligos ar negalios turintiems silpstančią regą ir neregiams, ligoniams, kuriems sunku laikyti knygą ar versti puslapius.

Jovita Norvilienė, Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centro metodininkė, Vitalija Poškienė, Klaipėdos Tauralaukio progimnazijos bibliotekininkė, pristatė kūrybišką požiūrį į skaitymo skatinimą –  sėkmingą klaipėdiečių projektą „Knygų ekspertų kovos“.

Rita Šarkienė, Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos bibliotekininkė, šios metodinės dienos organizatorė, pristatė pranešimą „Projektinės veiklos organizavimo galimybės. Mokyklos bibliotekos vaidmuo mažesniuose miesteliuose“.

Pabaigoje dalyvavome ekskursijoje po Švėkšnos miestelį, tik po to pilni gerų emocijų ir kuo puikiausių įspūdžių lyg ant sparnų išskridome kas iš kur atvykę. Buvo puiki diena visiems,- daug sužinojome, susipažinome su rudenėjančia Švėkšna ir jos ypatumais.

Gražina Mikutienė,
Šilutės rajono bibliotekininkų metodinio būrelio pirmininkė,
Šilutės Vydūno gimnazijos bibliotekininkė