+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Virtualioji ELVIS biblioteka

Rugsėjo 24 d. Švietimo pagalbos tarnyboje vyko informacinė konsultacija apie virtualią Lietuvos aklųjų ELVIS biblioteką. Atnaujinta biblioteka ELVIS  (elektroninių leidinių valdymo informacinė sistema) skirta tikslinei auditorijai – vaikai su skaitymo ir mokymosi sutrikimais, skaitytojai dėl amžiaus, ligos ar negalios turintys silpstančią regą ir neregiai, kai sunku laikyti knygą ar versti puslapius.

Lietuvos aklųjų bibliotekos Klaipėdos padalinio bibliotekininkė Henrika Nedzveckienė auditorijai pristatė ELVIS biblioteką:  kas gali tapti ELVIS vartotojais, kaip veikia ELVIS biblioteka, kodėl ji skirta tik tikslinei auditorijai.

Tikslinės auditorijos skaitytojams leidiniai laisvai prieinami. Dokumentai, atveriantys kelią į ELVIS: šeimos gydytojo pažyma, logopedo pažyma, Pedagogų psichologinės tarnybos specialistų išvada ar neįgaliojo pažymėjimas.

Ką gali rasti skaitytojai virtualioje bibliotekoje? Įgarsintą grožinę literatūrą, įgarsintą mokiniams rekomenduojamą literatūrą, garsinius žurnalus, filmus ir spektaklius su garsiniu vaizdavimu.

Skaitytojų registracijos būdai – per elektroninius valdžios vartus,  su slaptažodžiu. Kaip parsisiųsti  ar rasti pageidaujamą knygą informaciją galima  rasti virtualios bibliotekos ELVIS vartotojo vadove.

Jei kiltų klausimų, Į juos visada atsakys bibliotekininkė Henrika tel. 8 658 92743 arba el. paštu: h.nedzveckiene@labiblioteka.lt

Nijolė Rimkuvienė,
Švietimo pagalbos tarnybos metodininkė