+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Naujos patirtys Erasmus+ mokymuose Čekijoje

2021 m. rugsėjo 6-10 dienomis „Diemedžio“ ugdymo centro psichologė Asta Lukauskienė ir socialinė pedagogė Aurelija Riteriene lankėsi Čekijoje, sostinėje Prahoje. Švietimo pagalbos specialistės dalyvavo „ITC International training center” organizuotuose mokymuose „ICT in Education “.

Šiuose mokymuose, dalyvavo atstovai iš penkių šalių: Rumunijos, Kroatijos, Lenkijos, Ispanijos ir Lietuvos. Mokymų metu didžiausias dėmesys buvo skirtas IKT technologijoms ir jų taikymo galimybėms ugdymo(si) procese.  Susipažinome, mokėmės naudotis ir atlikti užduotis su šiomis programomis: Edpuzzle.com, Insertlearning.com, superteachertools.us, classDojo.com, intothebook.com, plickers.com, goosechase.com, hour of code, papper coding iš ozobot.com, quiver, webly.com- internetinio puslapio kūrimas, QR code reader/scanner, QRcode generator, storyjumper.com- skaitymo ir teksto suvokimo užduotys, liveworksheets.com.

Projekto metu glaudžiai bendradarbiavome su kitų šalių pedagogais, dirbome komandomis, siekiant geresnio bendro rezultato, taip pat gilinome anglų kalbos žinias. Mokymų vadovė Smriti Vasistha, profesionaliai mokė taikyti IKT naujoves pedagoginiame darbe.

Tarptautinių mokymų metu ne tik turėjome galimybę tobulinti IKT, kūrybiškumo, kalbos įgūdžius, pasisemti gerosios darbo praktikos pavyzdžių iš kitų šalių kolegų, pasidalinti savo darbo patirtimi, bet ir užmegzti draugiškus bendradarbiavimu grįstus santykius su partneriais iš kitų valstybių.

Erasmus + projektas ypatingas tuo, kad galima ne tik išmokti, bet ir suteikiama galimybė pažinti šalį, kurioje vyksta mokymai. Pirmą susitikimo dieną mokymų dalyviams buvo organizuota ekskursija su gidu po Prahos miestą. Visus sužavėjo stulbinanti miesto architektūra, gotikinė šv.Vito katedra su karališkųjų rūmų ansambliu, Vaclovo aikštė (Naujamiestyje). Aplankėme senamiestyje (Malo stana) astronominį laikrodį įtaisytą Rotušės bokšte ir centrinę aikštę. Įvairūs architektūriniai šedevrai: Šokantis namas, Karolio tiltas, Prahos nacionalinis muziejus, Senoji sinagoga, Petrino kalva, J. Lenono siena ir kt.

Mokymų metu, įgytas žinias pristatėme savo bendruomenės pedagogams, kurie planuoja įgytas žinias taikyti ugdymo procese. Tikimės, kad nauji metodai ir būdai, skatins mokinius bendrauti ir bendradarbiauti, dirbti komandoje, motyvuos ir kūrybiškai nuteiks ugdymo procesui.

„Diemedžio” ugdymo centro pedagogai yra motyvuoti tobulėti, ieškoti naujų mokymo(si) metodų, siekia naujų iššūkių ir perimti kitų šalių patirtį siekiant tobulinti ugdymo procesą ir  padaryti novatoriškesnį.

Psichologė Asta Lukauskienė,
Socialinė pedagogė Aurelija Riterienė