+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Psichologai įsisavino „Ebru“ techniką

Rugsėjo 16 d. rinkosi Šilutės rajono švietimo įstaigų psichologai. Jų metodinio būrelio veiklos tema – „Ebru“ technikos panaudojimas darbui su vaikais ir paaugliais“, kurią visi mielai įsisavinome. 

Šilutės Vydūno gimnazijos psichologė Kristina Monkienė pradėjo metodinio būrelio susirinkimą duodama būrelio narėms išbandyti metaforinių kortų pratimą. Būtent metaforinės kortelės, kaip projekcinė stimuliuojanti medžiaga, taikoma itin plačiai. Jos tinka tiek individualiam darbui, tiek darbui su grupe, tiek su paaugliais, tiek su vaikais. Psichologės pasidalijo patirtimi ir įžvalgomis kortelių taikymo  savo darbe.

Šilutės pirmosios gimnazijos psichologė Rūta Gagienė pristatė praktinį „Ebru“ technikos taikymą darbe su vaikais ir paaugliais – kiekvienas šia technika sukūrėme darbą.

„Ebru“ technika, geriau žinoma kaip piešimo ant vandens technika, yra puiki terapijos priemonė autizmo spektro sutrikimų turintiems vaikams,  taip pat turintiems dėmesio sutelkimo sunkumų, savivertės/pasitikėjimo savimi sunkumus išgyvenantiems. Jau pats vanduo didesnę dalį vaikų-paauglių  (bei suaugusiųjų) veikia raminančiai, o tai, kad piešiniai gaunasi  abstraktūs pašalina piešti nepratusių baimę suklysti. Šią techniką, kaip terapinę priemonę, galima naudoti dirbant su įvairiomis grupėmis. Grupinio užsiėmimo metu mokiniai įgauna drąsos bendrauti, užmezga ryšį su kitais. „Ebru“ piešimo rezultatas gaunamas gana greitai, tad nekyla nuobodulio, nereikia didelių pastangų, ir vaikai pradėto darbo nemeta viduryje proceso. Taip puikiai ugdomas įgūdis užbaigti pradėtą darbą. Būrelio narės mielai pačios išbandė Ebru piešimą, pasidalijo savo potyriais, įžvalgomis.

Rūta Gagienė,
Šilutės pirmosios gimnazijos psichologė