+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Psichologų susirinkimas Japoniškame sode

Gegužės 31d. vyko Šilutės rajono psichologų metodinio būrelio išvažiuojamasis susirinkimas, psichologės vyko į Kretingos rajone įsikūrusį Japonišką sodą.

Tai unikalus didžiausias Europoje 16 ha meistro iš Japonijos (Hajime Watanabe) ir gydytojo Šarūno Kasmausko kuriamas Japoniškas sodas Kretingos rajone su tūkstančiu bonsai medelių kolekcija, akmenų sodu, sakuromis, tvenkiniais. Sodas pradėtas kurti 2007 m. spalio 10 dieną plynoje vietoje. Turėti savo sodą buvo Šarūno Kasmausko svajonė nuo vaikystės, kai jis sužinojo apie Japonišką sodą Kiote, Japonijoje, jis suprato, kad jo sodas turi būti japoniškas. 2004 m. į šį sodą atvyko mokytojas H. Watanabe ir kartu su savo komanda iš Japonijos ėmėsi entuziastingai idėją įgyvendinti.

Psichologės sode apžiūrėjo įdomybes: sodo vartelius, akmeninius žibintus, svajonių išsipildymo tvorelę, dubenuotą akmenį „tsukubai“, vardinių sakurų alėją, „žynio veidrodžio“ tvenkinį,  akmenų ratą, akmenį „gyduolį“,  muzikanto kalną (36 m virš jūros lygio), krioklį, japoniškų klevų alėją, roko piliakalnį, bonsai sodą, „shishi-odoshi“,  akmenų sodą  ir kt.

Šilutės Vydūno gimnazijos psichologė Kristina Monkienė praktinėje veikloje psichologėms pristatė metaforines kortas. Metaforinės asociatyvinės kortos padeda išsiaiškinti dabartines žmogaus problemas, nepatenkintus poreikius, pamatyti situacijos sprendimo galimybes, suteikia pasitikėjimo atmosferą, padeda žmogui lengviau atsiskleisti. Metodinio būrelio narės galėjo išbandyti minėtą metodinę priemonę. Metaforinės asociatyvinės kortos gali būti naudojamos tiek grupinėse, tiek individualiose konsultacijose, tiek su suaugusiaisiais, tiek su vaikais. Metodinio būrelio narės galėjo išbandyti ir kitus praktinius terapinius užsiėmimus.

Rūta Gagienė,
Šilutės pirmosios gimnazijos psichologė