+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Specialiųjų pedagogų-logopedų metodinio būrelio susirinkimas „Pristatome metodines priemones“

Gegužės 21 d. vyko Šilutės rajono specialiųjų pedagogų ir logopedų metodinio būrelio susirinkimas „Pristatome metodines priemones“. Švietimo įstaigų pedagogai pristatė savo kolegialiąją patirtį ir pačių sukurtas metodines priemones, naudojamas ugdymo procese. Mokytojai susitarė metodines priemones pasiūlyti taikyti kolegoms, o rudenį jas aprobuoti metodiniame būrelyje.

Šilutės lopšelio/darželio „Žibutė“ specialioji pedagogė Rasa Milašauskienė skaitė pranešimą apie autizmo spektro ar kitų elgesio sutrikimų turinčių vaikų ugdymą. Specialioji pedagogė dalinosi savo patirtimi, kokius ugdymo būdus ir metodus taiko dirbdama su ikimokyklinio amžiaus vaikais, supažindino su priemonėmis, naudojamomis savo darbe.  Pedagogė pasidalino savo sukurtu protokolu, sutrikusioms vaiko funkcijoms nustatyti, kol vaikas nevertinas Vaikų raidos centre, papasakojo, kaip jis naudojamas ir kokią informaciją suteikia ugdytojui.

Antruoju klausimu kolegos dalinosi ir pristatė savo sukurtas skaitmenines priemones, kurias naudoja savo darbe. Šios priemonės bus sukeltos į Šilutės rajono specialiųjų pedagogų ir logopedų Facebook paskyrą, kad kiekvienas galėtų priemones išbandyti, jomis pasinaudoti ir papildyti kuriamą metodinių priemonių biblioteką.

Šilutės lopšelio/darželio „Ąžuoliukas“ specialioji pedagogė Irma Morkūnienė pristatė savo ir kolegės, logopedės Inetos Januškienės organizuotą virtualią metodinių priemonių mugę – parodą „Sužadink mano norą kalbėti“. Respublikinėje parodoje dalyvavo daugybė pedagogų iš visos Lietuvos, kurie dalinosi savo idėjomis ir sukurtomis metodinėmis priemonėmis. Ši paroda buvo skirta Pasaulinei autizmo dienai paminėti.

Dėkojome profesijos kolegėms už kruopštų ir nuoširdų darbą kuriant metodines priemones, kurios buvo net po 30 lapų. Su meile dirbamas darbas, kurio pagrindinis tikslas – kompetencijų įgyjantis mokinys, būtinai atneš gerų ugdymo pokyčių, rezultatų.

Agnita Kazakevičienė,
Specialiųjų pedagogų-logopedų metodinio būrelio pirmininkė