+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

RESPUBLIKINĖ VIRTUALI METODINIŲ PRIEMONIŲ MUGĖ „SUŽADINK MAN NORĄ KALBĖTI“

Balandžio 1-23 d. Šilutės lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ logopedė metodininkė Ineta Januškienė ir vyresnioji specialioji pedagogė Irma Morkūnienė organizavo Respublikinę ikimokyklinių ugdymo įstaigų virtualią priemonių mugę „Sužadink man norą kalbėti“, skirta paminėti Pasaulinę autizmo supratimo dieną.

Metodinių priemonių mugės tikslas buvo pažintinių ir kalbinių įgūdžių ugdymas dirbant su vaikais, turinčiais autizmo spektro sutrikimų.

Šioje mugėje dalyvavo 17 dalyvių (švietimo pagalbos specialistai, mokytojai, mokytojų padėjėjai) iš visos Lietuvos ir dalinosi savo geriausiomis priemonėmis, kurios yra efektyvios dirbant su vaikais. Pristatyta 20 priemonių, kurias galima pamatyti čia:

Dalyviai labai džiaugėsi mugės idėja ir diskutavo, kad tokios iniciatyvos yra labai aktualios ir svarbios. Kasmet vaikų turinčių autizmo spektro sutrikimų vis daugėja, o konkrečių priemonių, kaip reikia dirbti, nėra. Todėl vaiko ugdytojai patys turi pasitelkti savo kūrybiškumą ir kurti priemones darbui su vaikais.

Dėkojame mugės dalyviams, pasidalinusiems savo kolegialiąja patirtimi ir priemonėmis, kurios tikrai bus naudojamos ugdymo procese.

Irma Morkūnienė