+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Vaikų ir suaugusiųjų kūrybinių darbų paroda „Skiriu mamai…“

Motinos diena švenčiama pirmąjį gegužės sekmadienį. Ši šventė lietuviams žinoma dar nuo senų senovės. Šią dieną išskirtinis dėmesys skiriamas moterims, kurios yra Mamos, močiutės, žmonos, globėjos, kurios augina ar tik planuoja auginti vaikus. Tai graži pavasario šventė, kai pagerbiamas moteriškas motinystės pradas ir stengiamasi parodyti kuo daugiau dėmesio ir rūpesčio mamoms, kurios rūpinasi, dirba, puoselėja savo šeimos židinį. Motinos diena ne šiaip sau švenčiama pavasarį. Motina tapatinama su žeme. Kaip ji išaugina vaikus, taip žemė išaugina derlių. Taigi pavasarį, kai garbinama žemė, kad būtų derlinga, nepamirštamos ir mamos.

Mamos diena yra tarptautinė šventė švenčiama ne vienoje pasaulio šalyje, tačiau gali skirtis  datos, kada ji minima. Pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje Mamos diena minima ketvirtąjį pasninko sekmadienį – dar iki Velykų, kai, tuo tarpu, Lietuvoje ši šventė visada pažymima po Velykų.

Ši šventė yra svarbi ir mums, todėl norime savo kūrybiniais darbais pagerbti jau „iškeliavusias“ anapus, esamas ir būsimas mamas.

Parodoje eksponuojami Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro bei Šilutės meno mokyklos, Kintų ir Žemaičių Naumiesčio dailės klasių mokinių ir suaugusiųjų kūrybiniai darbai, sukurti 2020 – 2021 mokslo metais. Savo darbuose mokiniai pristato įvairius tapybos, grafikos  ir skulptūros darbus, atliktus tradicinėmis ir mišriomis dailės  atlikimo technikomis. Siekdami pabrėžti autorių plastinius gebėjimus ir jų individualumą, virtualioje parodoje pristatome skirtingo amžiaus dalyvių požiūrį į mums visiems aktualius dalykus.

Aurimas Liekis,
Dailės mokytojas metodininkas