+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Efektyvus mokymas matematikos pamokoje

Kovo 30 d. vyko nuotolinis seminaras matematikos mokytojams „Matematika paprastai ir suprantamai. Uždavinių sprendimas 5-10 klasėse“.  Seminarą vedė Andrius Berniukevičius, Vilnius International Meridian School matematikos mokytojas, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro lektorius.

Šiuolaikiniame pasaulyje, kad būtume lyderiais ir konkurencingais, visose gyvenimo sferose reikia gebėti greitai įsisavinti didelius informacijos kiekius, žinias paversti gebėjimais, nestandartiškai ir kūrybiškai mąstyti.

Todėl seminaras buvo skirtas matematikos mokytojams, kurie buvo supažindinti su smegenų funkcionavimo ypatumais, efektyviais, praktikoje išbandytais būdais ir metodais kaip per maksimaliai trumpą laiką padėti mokiniams  atsiminti, suprasti ir gebėti naudoti praktikoje įgytas žinias.

Seminaro temos buvo: darbas su informacija fiziologija ir psichologija, šiuolaikinio jaunimo smegenų funkcionavimo ypatumai; atminties ir kūrybiškumo skatinimo būdai ir metodai; kalba – kaip pagrindinis instrumentas, lavinantis mąstymą ir dalyko supratimą; uždavinių sprendimo ir aiškinimo metodai, kad vaikai mąstytų, o ne pasyviai nurašinėtų; kaip organizuoti mokymo(si) procesą, kad informacija būtų įsisavinama greitai ir ilgam? Trumpai tariant, kalbėjome apie efektyvaus mokymo principų taikymą matematikos pamokoje.

Alma Montrimienė,
Vilkyčių pagrindinės mokyklos matematikos mokytoja