+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Respublikinė metodinių priemonių mugė „SUŽADINK MAN NORĄ KALBĖTI”

Kviečiame dalyvauti Respublikinėje virtualioje metodinių priemonių mugėje „SUŽADINK MAN NORĄ KALBĖTI”, kuri skirta paminėti pasaulinę autizmo supratimo dieną. Organizuoja Šilutės lopšelio-darželio „Ąžuoliukas” logopedė metodininkė Ineta Januškienė ir vyresnioji specialioji pedagogė Irma Morkūnienė.

Ikimokyklinėse įstaigose drauge su bendraamžiais ugdomi ir vaikai, turintys autizmo spektro sutrikimų. Tai ypatingi vaikai, kuriems reikalingas ypatingas dėmesys ir didele dalimi ugdymo rezultatai priklauso nuo pedagogo pasiruošimo darbui, nuo aplinkos sukūrimo ir priemonių pritaikymo vaikui.

Kviečiame visus Respublikos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojus, švietimo pagalbos specialistus, dalintis kolegialiąja savo darbo patirtimi ugdant vaikus, turinčius autizmo spektro sutrikimų. Būtina mokytojų dalyvių registracija semiplius.lt sistemoje.

Metodinių priemonių mugės tikslas – pažintinių ir kalbinių įgūdžių ugdymas dirbant su vaikais, turinčiais autizmo spektro sutrikimų; suprasti, geriau pažinti mokinį, sužadinti norą kalbėti, suprasti vieniems kitus, būti lygiateisiais nuoširdaus dialogo, vedančio į kompetencijas, dalyviais, draugais…

Ineta Januškienė,
Irma Morkūnienė,
Lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ mokytojos