+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Virtuali paroda „Prakalbink akmenėlį“

Šilutės lopšelio-darželio „Ąžuoliukas” ugdytiniai ir jų mokytojos kasdienėje veikloje stengiasi atrasti ką nors naujo, nepatirto, neatrasto. Mus supančios aplinkos objektus paverčia įspūdingais kūriniais, kuriuose paprasti daiktai atgyja įgavę gražiausias spalvas ir išsidėstę netikėčiausiose kompozicijose tarsi prabyla daug gerų emocijų teikiančia kalba.  Darbus, kuriuos skiriame Valstybės gimtadieniui – Vasario 16-ajai, kviečiame pažiūrėti adresu: www.youtube.com/watch?v=wG8MqWrKwWk

„Pipiriukų” grupės vaikai mėgsta kurti darbelius iš gamtinės medžiagos. Lauke stebi, tyrinėja aplinką, kuria įvairius darbelius iš gamtinės medžiagos. Kadangi darželio teritorijoje yra didelių ir mažų akmenų, vaikai susidomėjo jais. Pradžioje jie kūrė kompozicijas, ant didesnių akmenų dėliojo mažesnius. Juos rinkdami pastebėjo jų formų įvairovę, raštus. Ėmė fantazuoti į ką jie panašūs: „čia kaip širdelė”, „šitas kaip banginis”, „o mano panašus į kiaušinį”. Taip gimė idėja juos prakalbinti, dekoruoti, papuošti, sušildyti.  Į procesą įsijungė ir vaikų tėveliai, grupės pedagogės ir jų padėjėjos, ir akmenukai pasidabino įvairiais piešiniais.

Veikla skatino vaikų meninius gebėjimus, saviraišką, iniciatyvumą, kūrybiškumą, fantaziją, išradingumą. Rezultatu džiaugiasi maži ir dideli, – akmenėliai prakalbo, byloja apie mūsų gyvenimo panoramos žavesį.

Mums patiko, tikimės patiks ir Jums.

Vida Paliutytė ir Vitalija Zemliauskienė,
Šilutės lopšelio-darželio „Ąžuoliukas” ikimokyklinio ugdymo mokytojos