+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Gerosios iniciatyvos – atspirties taškas kultūrinių pokyčių link

Įpusėjus gruodžiui baigtas įgyvendinti Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektas „Kompetencijų ugdymo sesija „Gerosios iniciatyvos – atspirties taškas kultūrinių pokyčių link“, finansuotas Šilutės rajono savivaldybės ir Lietuvos kultūros tarybos.

Gruodžio 15–16 d. Šilutės rajono kultūros darbuotojai kartu su bibliotekininkais dalyvavo mokymuose „Edukacinių programų kūrimas ir organizavimas“, kuriuos vedė Vilniaus universiteto dėstytojos, kultūrinio bei neformalaus ugdymo ekspertės Dr. Irena Stonkuvienė ir doktorantė Justina Garbauskaitė-Jakimovska.

Mokymų dalyviai sužinojo apie svarbiausius formalaus ir neformalaus mokymosi aspektus, ugdymo kultūros įstaigose metodinius principus, jų stiprybes, silpnybes bei neišnaudotą turimą potencialą, metodines prieigas, gero ugdytojo (fasilitatoriaus) vaidmenį, savybes ir atsakomybes, kt.

Praktinių užsiėmimų metu dirbant grupėmis dalyviai analizavo jau turimas edukacines programas, kūrė sėkmingos edukacijos receptus. Lektorė suteikė patarimų, kaip  užtikrinti edukacijų kokybę.

Projektą užbaigė gruodžio 17 d. vykę mokymai apie grįžtamąjį ryšį, kuriuos vedė Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos edukatorė Viktorija Žilinskaitė. Dalyviai buvo supažindinti su grįžtamojo ryšio teikimo nauda, siekiant asmeninio ir profesinio tobulėjimo. Mokymų metu vykdytos individualios bei komandinės praktinės užduotys, tobulinami grįžtamojo ryšio teikimo ir priėmimo įgūdžiai. Dalyviai pažino savo mąstymo stilių, įvertino savo stiprybes, susipažino su grįžtamojo ryšio teikimo bei priėmimo taisyklėmis.

Projekto metu per keturis mėnesius surengti 6 mokymai, kuriuos vedė įvairių sričių profesionalūs ekspertai-praktikai, lektoriai. Bendradarbiaujant su projekto partneriais, Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnyba ir Klaipėdos apskrities viešąja I. Simonaitytės biblioteka, visiems mokymų dalyviams išduoti kvalifikacijos kėlimo pažymėjimai.

Jolita Baltutienė,
Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja