+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Nominacijos iniciatyviems mokytojams ir jaunimui

Lapkričio 10 d. Jau antrus metus iš eilės  Šilutėje įvyko rajono „Jaunimo iniciatyva 2020” apdovanojimų renginys. Tik šį kartą jis buvo kitoks, nes dėl COVID-19 pandemijos visoje šalyje įvedus karantiną, renginys persikėlė į nuotolinę erdvę.  Jo metu buvo pagerbtos septynios  jaunimo organizacijos.

Šventę jaunimui organizavo Šilutės kultūros ir pramogų centro Atviros jaunimo erdvės jaunimo darbuotojas Rimvydas Petrauskis ir Šilutės savivaldybės jaunimo ir sporto reikalų koordinatorė Rimantė Čiutienė.

Renginio pradžioje sveikinimo žodį tarė Šilutės savivaldybės jaunimo ir sporto reikalų koordinatorė Rimantė Čiūtienė, kuri pasidžiaugė tokiu gausiu nominantų būriu ir jų nuveiktais darbais.

O pasidžiaugti buvo kuo, net septynios nominacijos iškeliavo į įvairias Šilutės rajono organizacijas ir iniciatyviam jaunimui, o tarp nominuotų daug pedagogų, kurie dirba su jaunimo organizacijomis.

Pirmąja nominacija už “Ekologijos sklaidą” buvo apdovanota Šilutės Vydūno gimnazija. Mokykla ne vienus metus vykdo ekologinius  projektus, ekologines eitynes, pėsčiųjų žygius, dviračių žygius ir kitas veiklas. Pasak Vydūno gimnazijos mokytojų Adronės Česnakevičienės, Lilijos Zdanevičienės ir Vidos Vilčiauskienės ekologinės veiklos su jaunimu pasižymi formų įvairove ir  persipina su kitomis iniciatyvomis ir projektais.

Antra nominacija „Jaunimo vizija“ iškeliavo į Juknaičius. Juknaičių jaunimo klubas 2020 m. organizavo jaunimo sąšauką, kurioje buvo sukurta Juknaičių perspektyva iki 2050 metų.

Trečioji nominacija „Jaunimo lyderis“ atiteko Kintų atviros jaunimo erdvės „Noriu. Galiu. Darau“ jaunimo darbuotojui – pedagogui Laimondui Tarozai. Jaunimo darbuotojas neatlygintinai ne vienerius metus dirba Kintuose su jaunimu ir savanoriais.

Ketvirta nominacija „Jaunimo iniciatyva“  apdovanotos Guoda Stoškutė ir Viltė Pranaitytė. Merginos visus vasaros savaitgalius organizavo renginius terasoje „Teraterasa“.

Penktoji nominacija „Už toleranciją“ atiteko Lietuvos moksleivių sąjungos Šilutės mokinių tarybai už diskusijų ciklą apie toleranciją „Išdrįskime kalbėti, išmokime klausyti“.

Šeštoji nominacija „Pagarbos puoselėjimas tėvynei ir artimui“ iškeliavo Šilutės skautų tunto Švėkšnos skyriui. Tai penkiolika metų Švėkšnoje skautiškas idėjas puoselėjanti organizacija. Organizacijos vadovė Violeta Stonienė pasidžiaugė aktyvia jaunuolių veikla ne vienerius metus: dalijama Betliejaus Taikos Ugnimi, dalyvaujama Šv. Jokūbo piligriminiame žygyje ir kt.

Septinta nominacija „Už pilietiškumą“ apdovanotas Jaunųjų konservatorių lygos Šilutės skyrius už ne vienus metus organizuojamą „Pilietiškumo mokyklą“.

Visi nominantai apdovanoti  Jaunimo iniciatyvų statulėle. Džiaugėmės kad rajone turime tiek daug iniciatyvių jaunų žmonių ir pedagogų.

Jaunimo iniciatyvų 2020 renginys finansuojamas Jaunimo reikalų departamento ir Šilutės rajono savivaldybės.

Rimvydas Petrauskis,
Jaunimo darbuotojas