+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Ko reikia, kad padėčiau kitam?

Spalio 28 d. vyko Pamario zonos pradinių klasių mokytojų metodinio būrelio popietė  virtualioje ZOOM aplinkoje. Psichologė Kristina Monkienė dalijosi kolegialiąja psichologinio konsultavimo patirtimi tema „Ko reikia, kad padėčiau kitam?“.  

Kristina Monkienė dalijosi savo patirtimi, pristatė įvairius metodus. Popietę pradėjo teiginiu „Mokytojas – žmogus, kuris padeda kitiems“. Todėl labai svarbu, kaip jis jaučiasi pats, ar moka kovoti už savo erdvę, pasirūpinti savimi. Mokė atpažinti emocijas, išgirsti kūno kalbą, naudoti nusiraminimo būdus, suprasti vidinio ir suaugusio žmogaus būsenas. Patarė  vertinti savo vertybes, matyti prasmę savo darbe, paleisti tas sritis, kurios ne mokytojo valioj.

Praktinėje veikloje kiekvienas mokytojas pateiktame gyvūne turėjo įžvelgti gerąsias jo savybes ir pritaikyti jas žmogaus gyvenime. Daug gražių įžvalgų pastebėta: kiekvienas skleidžiame skirtingą spalvą, bet susivienijus gebame skleisti vieną gražią spalvą; moku apsiginti, bet kitą globoju taip, kaip sugebu, kas mano valioj; reikalauju, bet nebijau suklysti ar pasakyti ,,ne“; kuo aš gyvenime turiu būti, kad mylėčiau, atrasčiau save; kaip nepamiršti pagarbos sau ir t.t.

Popietė naudinga, prasminga. Dalyviai galėjo išsikalbėti, pasidalinti savo patirtimi. Svarbu išgirsti  save, ir kitus. Aptartos planuojamos veiklos 2021 metams, pasiūlymus mokytojos pateiks nuotoliniu būdu.

Danguolė Jonelienė,
Vainuto gimnazijos pradinių klasių mokytoja metodininkė,
Pamario zonos pradinių klasių mokytojų metodinio būrelio pirmininkė