+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Respublikinis projektas „Pasaka tikiu“

Lapkričio mėnesį Švietimo pagalbos tarnyboje pagal galimybes kviečiame pasidžiaugti respublikos specialiųjų pedagogų ir logopedų parengta mokinių sukurtų knygų paroda „Pasaka tikiu“. Spalvingos, linksmos knygelės, parengtos mokinių rankomis, – tikras kasdienybės šypsnys, sukuriąs džiugią nuotaiką ir kviečiantis visus pamatyti kruopštaus kūrybinio darbo rezultatą.

Šilutės rajono specialiųjų pedagogų ir logopedų metodinis būrelis, bendradarbiaudamas su Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnyba, nuo vasario 3 iki rugsėjo 30 dienos (laikas pratęstas dėl karantino) organizavo respublikinį bendrojo ugdymo įstaigų specialiųjų pedagogų ir logopedų metodinės veiklos edukacinį projektą „Pasaka tikiu“, skirtą Tarptautinei vaikiškos knygos dienai paminėti.

Projekto tikslas – skatinti ugdytinių, turinčių specialiųjų ugdymosi poreikių, knygų skaitymą, plėtojant komunikavimo, socialinę, pažinimo ir meninę kompetencijas. Praktinėse projekto veiklose mokiniai tobulino gebėjimą rišliai komunikuoti gimtąja kalba, plėtė žinias apie pasakas ir knygų atsiradimą, lavėjo ugdytinių kūrybiškumas, piešiant mėgstamiausią pasakos herojų ar kuriant pasaką pagal pateiktą vieną žodį. Bendradarbiaudami švietimo pagalbos specialistai, pedagogai ir bibliotekininkai kartu su mokiniais atliko tris veiklas, kurių galutinis rezultatas – originalios pačių mokinių sukurtos knygos. Kūrybiniai darbai publikuojami virtualioje ir Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnyboje surengtose parodose (nuo kada bus galima pasižiūrėti parodą, bus paskelbta vėliau).

Pasakos – tai nėra vien tik knygoje atspaustos raidės, tai – mūsų gyvenimo atspindys, tik perteiktas linksmesne, žaismingesne forma. Jos yra puiki mokymo priemonė, gyvenimo tikrovės išminties perlai.

Simona Griciutė,
specialioji pedagogė,
Sandra Montvilė,
vyresnioji logopedė,
Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokykla