+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Paroda „Kūrybinės improvizacijos“

Spalio mėnesį kviečiame aplankyti ir pasidžiaugti Švietimo pagalbos tarnyboje eksponuojama Šilutės meno mokyklos dailės skyriaus Kintų klasės mokinių kūrybinių darbų paroda „Kūrybinės improvizacijos“.

Parodoje eksponuojami vaikų tapybos ir grafikos darbai, sukurti 2019-2020 mokslo metais. Mokinių amžius įvairus – nuo 7 iki 15 metų. Vaikai pristato įvairias plastines raiškos technikas ir žanrus. Dominuoja labiau kūrybinės improvizacijos, vyresnieji mokiniai pristato ir akademinius darbus: natiurmortą, peizažą ir kt. Nesvetimos ir globalinės ekologinės problemos. Savo kūriniais bando atkreipti dėmesį į pasaulio užterštumo, klimato kaitos, geriamo vandens trūkumo problemas.

Meno mokykloje mokiniai mokosi įvairių disciplinų, spalvinės, grafinės, erdvinės raiškos, tapybos, piešimo, skulptūros, kompozicijos ir dailėtyros pagrindų. Daug akademinių valandų skirta įvairių technikų, medžiagų pažinimo, dailės stilių ir krypčių ieškojimams. Darbai patraukia akį nuoširdumu, spalviniu koloritu, įvairiomis faktūromis ir įdomiais siužetais.

Kviečiame apsilankyti ir pasidžiaugti kūrybinėmis mokinių idėjomis. Mokslo metų pabaigoje taip pat planuojame surengti dar vieną parodą, kurioje pristatysime šių mokslo metų kūrybinius mokinių pasiekimus.

Aurimas Liekis,
Šilutės meno mokyklos dailės mokytojas metodininkas