+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Geografijos mokytojai susitiko kultūrų kryžkelėje: „Nematerialus kultūros paveldas – tiltas tarp Europos ir Azijos“

Spalio 13 d., Šilutės rajono geografijos mokytojai susitiko H. Šojaus dvare aptarti svarbių klausimų ir praleisti popietę Azijos ir Europos kultūrų apsuptyje.

Susitikimas prasidėjo edukacija „Arbatos gėrimo tradicijos Azijoje ir Europoje“. Edukacijos metu kiekvienas galėjo pasijusti esantis Japonijoje, Turkijoję, Rusijoje  ar D. Britanijoje, ragauti šių šalių tradicines arbatas, susipažinti su arbatos gėrimo tradicijų įvairove. Visų veiklų metu vyravo pakili, jausminga nuotaika.

Po edukacijos geografijos mokytojai sėdo prie apskritojo stalo. Pirmiausia papasakotos sėkmės istorijos dirbant nuotoliniu būdu 2020 metų pavasarį. Taip pat aptarti ir iššūkiai, su kuriais susidūrė mokytojai karantino metu dirbdami iš namų.  Prieita vieningos išvados, kad dabar mokytojai jau yra kompetentingi ir pasiruošę dirbti neįprastomis sąlygomis, todėl pasikartojus situacijai ir išėjus dar kartą į nuotolinį mokymą, darbas vyktų sklandžiai. Diskusijoje aptartos LGMA naujienos, atsiliepimai iš forumo. Be abejo, paliestas ir atsinaujinantis geografijos mokymo turinys, kurio įgyvendinimas turėtų prasidėti 2022 m. Analizuotas programos projektas, temų pasikeitimai, praktinių veiklų pritaikymo būtinumas ugdyme.

Susitikimo pabaigoje geografijos mokytojai dalinosi vasaros kelionių įspūdžiais. Šilutės Vydūno gimnazijos mokytoja Alicija Odinbergienė pristatė savo kelionių gidą po kaimyninę Latviją ir rytų Lietuvą.

Alicija Odinbergienė,
Šilutės Vydūno gimnazijos geografijos mokytoja,
Metodinio būrelio pirmininkė