+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Mokymai kultūros srities specialistams, atskleidę efektyvios komunikacijos subtilybes

Pamario krašto bibliotekininkai bei kiti kultūros srities specialistai toliau stiprina savo kompetencijas mokydamiesi efektyvios komunikacijos su vartotojais ir žiniasklaida. Spalio 7 dieną jie dalyvavo Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje vykusiuose mokymuose „Šiuolaikinės komunikacijos grimasos“, kuriuos vedė ilgametę darbo patirtį žiniasklaidoje turinti Klaipėdos valstybinės kolegijos dėstytoja, Klaipėdos regione žinoma komunikacijos specialistė Laura Sėlenienė.

Mokymų metu dalyviai išmoko pažinti savo tikslinę auditoriją, susipažino su medijų raida, aptarė ryšių ir bendravimo su žiniasklaida pagrindinius tikslus bei principus. Aptarti pagrindiniai rezultatyvaus bendravimo su žiniasklaida žingsniai. Praktinių užsiėmimų metu išnagrinėti reikalavimai žiniasklaidai skirtiems pranešimams, akcentuotos dažniausiai daromos klaidos.

Dalyviai galėjo kritiškai įvertinti medijų kuriamą turinį ir sklaidą. Kartu aptarti socialinių tinklų komunikacijos iššūkiai ir galimybės. Lektorė patarė, ką kalbėti ir rodyti, kad į skleidžiamą informaciją dėmesį atkreiptų žiniasklaida.

Mokymai vykdomi įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės finansuotą F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Kompetencijų ugdymo sesija „Gerosios iniciatyvos – atspirties taškas kultūrinių pokyčių link“.

Jolita Baltutienė,
Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja