+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kultūros darbuotojai mokėsi kūrybiško inovacijų taikymo

Šilutės rajono bibliotekininkai kartu su kitais kultūros įstaigų darbuotojais rugsėjo 23 dieną dalyvavo F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje organizuotuose praktiniuose-kūrybiniuose mokymuose „Kūrybiškumas ir inovacijos“. Mokymų lektorius – VšĮ Kūrybos ir inovacijų laboratorijos direktorius Audrius Laurutis.

Taikant kūrybinio mąstymo bei idėjų generavimo metodus dalyviai individualiai ir grupėmis  žaidybine forma atliko įvairias užduotis, išradingai ir įvairiapusiškai žvelgė į provokuojančias situacijas.

Dalyviai mokymų metu giliau pažino ir atskleidė savo kūrybinį potencialą, inovatyviai pažvelgė į kultūrinę veiklą. Jie mokėsi būti ryžtingesni, pasitikėti savimi, kritiškai vertinti kūrybos rezultatus, kartu modeliavo galimų inovatyvių paslaugų ir kultūrinių produktų koncepcijas bei naujas idėjas.

Mokymai vykdomi įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės finansuotą F. Bajoraičio viešosios bibliotekos projektą „Kompetencijų ugdymo sesija „Gerosios iniciatyvos – atspirties taškas kultūrinių pokyčių link“.

Jolita Baltutienė,
Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio
viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja