+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Gyvenimas – tai kūryba…

Kviečiame aplankyti Šilutės švietimo pagalbos tarnyboje eksponuojamą Šilutės trečiojo amžiaus universiteto studentų dailės būrelio studentų kūrybinių darbų parodą „Gyvenimas – tai kūryba…“ Parodos vadovas – Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro dailės mokytojas metodininkas Aurimas Liekis.

Gausioje parodoje eksponuojami tapybos darbai, atlikti akrilo ir akvarelės technikomis ant skirtingo formato popieriaus ir kartono. Dominuoja peizažo žanras.

Dviejų metų užsiėmimų metu studentai turėjo galimybę susipažinti su skirtingais tapybos žanrais ir technikomis, tačiau labiausiai pamėgtas buvo  peizažas, Šilutės miesto architektūriniai statiniai, gamtos motyvai, gėlės. Visi eksponuojami parodos darbai buvo sukurti per pirmąjį šių metų pusmetį. Tai nuoseklaus dvejų metų mokytojo metodinio darbo rezultatas – pamokoms buvo pasitelktos ir informacinės technologijos, stebėtos vaizdo pamokos užsienio kalbomis, nemažai eskizuota, ieškota, atlikta daugybė praktinių, spalvinių bandymų.

Šiais mokslo metais taip pat planuojame organizuoti Trečiojo amžiaus universiteto dailės būrelį, gilinti meno pažinimo žinias, susipažinti su naujomis tapybos ir grafikos technikomis, profesionalių dailininkų kūryba. Sukurtais darbais mokslo metų pabaigoje galėsime vėl džiuginti rajono bendruomenę.

Aurimas Liekis,
Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro dailės mokytojas metodininkas