+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Psichologų kūrybinės-praktinės veiklos laboratorija Pajūryje

Birželio 16 d. rajono ugdymo įstaigų psichologai dalyvavo edukacinėje praktinėje išvykoje į Karklę. Ten organizavome užsiėmimą psichologams, kurį galime pavadinti kaip kolegialiosios patirties dalijimosi kūrybinės-praktinės veiklos laboratorija.

Karklėje, pajūryje, rajono ugdymo įstaigų psichologės pristatė praktines veiklas. Demonstravo atsipalaidavimo technikas, kurias taiko psichologiniame konsultavime. Psichologės turėjo galimybę išbandyti, pagilinti teorines ir praktines žinias apie progresuojančią raumenų relaksaciją, autogeninę treniruotę, kvėpavimo, vizualizacijos pratimus, energijos mobilizavimo  ir atsipalaidavimo technikas. Pačios išbandžiusios atsipalaidavimo technikas pajūryje diskutavo apie jų naudą terapinėje veikloje, pritaikymą individualiame ir grupiniame konsultavime.

Atsipalaidavimo technikos padeda nusiraminti po didelio streso, sumažina emocinę įtampą, nerimą, jaudinimąsi, padeda pašalinti nedidelį nuovargį, padidina darbingumą. Šios technikos padeda susikaupti, susikoncentruoti ir tuo pačiu daugiau nuveikti, padeda geriau pažinti ir suprasti save –  pažinti savo gerąsias ir blogąsias puses ir tuo pačiu suvokti savo galimybes bei tobulėti.

Gabrielė Asiulevičienė,
Psichologų metodinio būrelio pirmininkė,
Šilutės Pamario pagrindinės mokyklos psichologė