+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Fizinio ugdymo mokytojai dalinosi kolegialiąja nuotolinio ugdymo patirtimi

Birželio 17 d. rajono mokyklų fizinio ugdymo mokytojai jungėsi virtualioje Zoom aplinkoje susirinkimui, kuriame dalyvavo ir Švietimo ir kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas, kuruojantis metodinio būrelio veiklą, Rūtenis Jankauskas.

Mokytojai noriai dalijosi savo patirtimi, metodais, kuriuos taikė organizuojant kūno kultūros pamokas nuotoliniu būdu.  Mokytoja Vilija Parnarauskienė teigė, kad Žemaičių Naumiesčio gimnazijos mokiniai itin tobulėjo teorinėje srityje, kai kurie mokiniai buvo labai iniciatyvūs atlikdami pratimus, testavimus, o Birutės Galinauskienės auklėtiniai stebino savo kūrybiškumu.

Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos mokytoja Snaigė Svipaitė džiaugėsi Microsoft Teams mokymo platforma, kuria labai patogu naudotis mokiniams, o pamokų užduotis stengėsi taikyti kuo įvairesnes.

Danutė Plaipienė, kuri moko mokinius Katyčių pagrindinėje mokykloje ir Šilutės Pirmoje gimnazijoje, taikė mini projektines užduotis, džiaugėsi, kad sėkmingai pavyko bendradarbiauti su mokinių tėvais, kurie „pamiršusius“ ar vėluojančius atlikti užduotis savo vaikus iš karto paragindavo.

Šilutės Vydūno gimnazijos mokytojas Kęstutis Šernius savo auklėtiniams skyrė testavimų pratimus. Vainuto gimnazijos mokytojai pripažino, kad staiga teko pradėti naudotis Facebook‘u ir Messenger, Zoom platforma, pateikiant užduotis prašyti pagalbos savo vaikų ir gebėti videoinformaciją tikslingai atsirinkti Youtub‘e. Visa tai buvo jiems nauja, bet su iškilusiais iššūkiais sėkmingai susitvarkė.

Kintų pagrindinės mokyklos mokytoja Lina Leikuvienė savo nuotolinėse fizinio ugdymo pamokose stengėsi kuo labiau mokinius atitraukti nuo kompiuterio ir daugiausia naudojo išmaniąsias ėjimo ir bėgimo programėles, kurias mokiniai turi savo telefonuose. Mokykloje net vyko savaitės ėjimo varžybos, o grįžtamąjį ryšį mokytoja gaudavo kai mokiniai atsiųsdavo programėlių duomenų padarytas telefono ekrano nuotraukas. Didžioji dalis Kintų mokyklos bendruomenės prisijungė prie Walk15 programėlės ir sėkmingai  dalyvavo Lietuvos mokyklų ėjimo iššūkyje, o per nuotolinio mokymo laikotarpį mokykla iš 63 vietos, renkant žingsnius, pakilo į 13-tą.

Nuotolinis mokymas – fizinio ugdymo mokytojams tikras iššūkis, tai pripažino vienareikšmiai visi, su kuriuo dauguma mokytojų sėkmingai susitvarkė, tačiau tiek mokytojai, tiek mokiniai teigia, kad fizinio ugdymo pamokose būtina emocija, norisi žaidimų, gyvo bendravimo, varžymosi. Nuotolinis mokymas išmokė mus visus bendrauti virtualiai, todėl nutarta ir ateityje, taupant laiką,  metodinius fizinio ugdymo mokytojų susirinkimus organizuoti nuotoliniu būdu.

Lina Leikuvienė,
Kintų pagrindinės mokyklos fizinio ugdymo mokytoja metodininkė