+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Chemijos mokytojų nuotolinio darbo naujovės

Balandžio 21 d. rajono chemijos mokytojų metodinio būrelio virtualiame susirinkime aptarta kolegialioji nuotolinio mokymo patirtis.

Mokyklų chemijos mokytojai dalijosi savo veiklos patirtimi. Visi sužinojo apie naujovę, kurią taiko Juknaičių pagrindinės mokyklos mokytoja Rimutė Pilipavičienė, kuri dalijosi savo patirtimi, kaip organizuoja veiklą nuotoliniu būdu mokiniams ir kokias naujoves taiko savo darbe.

Mokytoja įsigijo naują įrenginį, padedantį taupyti mokytojo laiką ir suteikiantį jam naujas galimybes ugdyme, kurį ji pristato šitaip: žinoma, įrenginys pagrinde yra skirtas piešimui, tačiau turi visas rašymo, braižymo funkcijas. Įrenginys, kurį turiu, vadinasi wacom intous, pasirinkau Medium dydį (M), nes S yra per mažas rašymo laukas. Yra ir didesnių, bet ir kaina atitinkama.  Puikiausiai tinka virtualioje erdvėje rašymui lentoje (Google clasroom, Zoom ir kt., Power point’o, JPEG ar word lape atsidarius savo kompiuteryje ir subendrinus su platforma, galima išsaugoti. „Neima“ tik PDF formatų, tačiau jeigu jie įkelti į Word, tuomet galima taisyti, rašyti ant viršaus. Man tai labai sutrumpina laiką, skirtą temos aiškinimui, nes pasiruoštą esminę medžiagą galima pildyti aiškinimo metu, arba pasiruošti ranka rašytas cheminių reakcijų lygtis, ar formules. Labai patogu taisyti mokinių darbus – kurie yra fotografuoti, nes mokiniai taip pat neturi IT cheminių junginių  rašymo įrankio, tik rašiklį ir užrašus, fotografuotus darbus siunčia vertinimui. Informaciją apie įrenginį galima rasti:

https://www.youtube.com/watch?v=prxW0OSj4TY

https://www.youtube.com/watch?v=WLclWCHmrjg

Agnė Rupeikienė,
Chemijos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė,
Šilutės Vydūno gimnazijos mokytoja