+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Profesionalus Šilutės teatras įkvėpė kūrybai

Vasario 21 d. dailės mokytojus pakvietė Šilutės teatras. Džiaugėmės teatro aktorių Almos Rimkevičiūtės, Vytauto Bartuškos, Vyganto Paldausko kūrybiškumu, idėjomis, kuriomis jie noriai dalijosi, stebėjome lėlių teatro „Stebuklinga knyga“ premjerą, analizavome lėlių kūrimo technikas, gaminome kiekvienas savo kaukę.

Visą dieną praleidome teatre – pradžioje stebėjome spektaklio premjerą. Tai buvo kaip gera vaikystės pasaka, kurios tikroviškumu net šiandien norėjosi tikėti. Nors jis skirtas vaikams, bet ir mums, susaugusiems, buvo miela matyti scenos iliustracijas, pasakos personažus. Kiekvienas po spektaklio turėjome  galimybę paimti ant rankų žavingas lėles, kurios atgyja tik aktorių rankose.

Vėliau teatro dailininkė scenografė Jūratė Rinkauskienė vedė praktinę veiklą mokytojams – gaminome kaukės veidą. Kiekvienas savo, kiekvienam ji ir išėjo skirtinga. Aktorių kūrybiškumas mus taip įkvėpė, kad su užsidegimu kelias valandas karpėme, klijavome, lipdėme, užmiršdami net prisėsti. Kiekvienam patariame apsilankyti teatro užkulisiuose, kur gyvenimas pilnas kūrybos ir ieškojimų, kur mintys aplenkia įprastą kasdienybės monotoniją.

Dailės mokytojai aptarė ir veiklos klausimus: balandį suplanavome kitą veiklą teatre: kursime lėlės veidą, ir pageidautume, kad jis būtų panašus į spektaklio Mykoliuką…

Aurimas Liekis,
Dailės mokytojų metodinio būrelio pirmininkas,
Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų centro mokytojas