+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

„Mano kraštas – Lietuva. Levandų simfonija“

Vasario 5 d. technologijų mokytojų susirinkimas prasidėjo Vainuto gimnazijos mergaičių dainomis apie Lietuvą.  Technologijų mokytojai aptarė veiklos, mokyklų ir rajoninės technologijų olimpiadų klausimus, kuriuos išdiskutavo su veiklą kuruojančia Švietimo skyriaus vyriausiąja specialiste Giedre Milukiene. Antroji susirinkimo dalis buvo praktinė, su lektore – mokytoja Lina Vingiene iš Vainuto gimnazijos. 

Mokytoja Lina Vingienė technologijų mokytojams organizavo integruotą muzikos-technologijų mokomųjų dalykų edukacinę praktinę veiklą kartu su mokiniais „Mano kraštas – Lietuva. Levandų simfonija“, dalijosi mokinių kūrybiškumo, verslumo gebėjimų ugdymo mokykloje asmeninės praktinės veiklos pavyzdžiais. Apie Lietuvos laukus, kuriuose žydi ne tik levandos, dainavo Linos Vingienės parengtos mergaitės. Muzikos mokytoja labai subtiliai pateikė viską viename – nuostabią, žavinčią šviesiomis spalvomis Vainuto gimnaziją, muzikinę veiklą joje, Lietuvą, jos laukų žydėjimą ir nepakartojamą eterinių aliejų, levandų aromatą. Žavėjomės visi, kaip nuo šios veiklos sušilo dalyvių bendravimo santykiai, o veiklos klausimus išsprendėme taip greitai, lyg levandų vejeliui dvelktelėjus…

Praktinė veikla labai sudomino technologijų mokytojus, juos visus užbūrė vonios burbulų su levandomis ir eteriniais aliejais, aromatinių aliejų, kūno pilingo gamyba. O dviejų valandų buvo taip mažai veiklai, kuri visus tiesiog užbūrė. Atsiliepimai džiugino – dalyviai pageidavo ir ateityje rengti tokias įdomias veiklas.

Nuotraukoje: technologijų mokytojų metodinės praktinės edukacinės veiklos dalyviai „Mano Lietuva. Levandų simfonija“ su Lina Vingiene (trečia iš kairės) iš Vainuto gimnazijos.

Jolanta Alsytė,
Usėnų pagrindinės mokyklos technologijų mokytoja,
Technologijų metodinio būrelio pirmininkė