+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Dokumentų valdymo pertvarka: nauji reikalavimai ir pokyčiai

Gruodžio 13 d. Švietimo pagalbos tarnyboje vyko lektorės Rasos Grigonienės, Mykolo Romerio universiteto dėstytojos seminaras „Dokumentų valdymo pertvarka: nauji reikalavimai ir pokyčiai“ asmenims, atsakingiems už dokumentų rengimą, tvarkymą ir apskaitą.

Lektorė kalbėjo apie dokumentų valdymo reformos esmę, keičiamą teisinį reguliavimą, esminius siūlymus:mažinti oficialiųjų dokumentų kiekį, palaipsniui pereiti nuo oficialiųjų dokumentų valdymo prie dokumentų (įrašų) valdymo, siekiamus pokyčius valstybės mastu. Taip pat susipažinome su dokumentų valdymo funkcijų efektyvinimo didinimo priemonių planu, kuriam pritarta sausio 30 d. vykusiame LRV pasitarime.

Seminaro dalyviai buvo supažindinti su dokumentų valdymą reglamentuojančių teisės aktų pakeitimais, galimybe atsisakyti nereikalingų dokumentų ir užtikrinti teisinę bei dokumentavimo procesų valdymo galią. Taip pat atnaujintos žinios apie pagrindinius teisės aktus, reglamentuojančius dokumentų, elektroninių dokumentų valdymo, dokumentų saugojimo taisykles, bendrųjų dokumentų saugojimo terminų rodyklę, naujus dokumentavimo teisės aktus, elektroninio dokumento sampratą  ir kt.

Švietimo pagalbos tarnybos informacija