+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Nupynus metų vainiką

Gruodžio 9 d. rajono pradinių klasių mokytojų metodininkų taryba, kuruojama Šilutės savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus ugdymo poskyrio vyriausiosios specialistės Vidos Nemanienės, organizavo pasitarimą-popietę „Nupynus metų vainiką“.  Pristatėme dvejų metų pradinių klasių mokytojų organizuotas veiklas ir rezultatus. Popietę pradėjo tautodailininkė Nijolė Stanelienė iš Bikavėnų senųjų kaimo tradicijų kultūros centro.

Žibų pradinės mokyklos aktų salėje rajono  pradinių klasių mokytojai šventiškoje prieškalėdinėje aplinkoje susirinko aptarti nuveiktų dvejų metų darbų. Šilutės rajono mokytojų metodininkų tarybos pirmininkė Asta Mauricienė iš Vainuto gimnazijos pristatė veiklas, kurias organizavo taryba, susidedanti iš Ritos Sermontienės (Šilutės pamario pagrindinė mokykla), Rasos Dulkienės (Šilutės Martyno Jankaus pagrindinė mokykla), Nijolės Kairienės (Švėkšnos „Saulės“ gimnazija), ir Alinos Vasiliauskienės (Šilutės Žibų pradinė mokykla).

Veiklos buvo tokios: „Mes – Lietuvos šimtmečio vaikai“, „Augu sveikas ir greitas“, „Kūrybos paukštės paliesti“, „Sportuoju ir galvoju“. Taip pat organizavome 3-4 klasių matematikos olimpiadas, diktanto ir saugaus eismo konkursus.

Tai graži pynė darbų, kuriuos nuveikėme visi drauge. Už juos nuoširdžiai mokytojams dėkojo  vyriausioji specialistė Vida Nemanienė. Džiaugėmės tautodailininkės Nijolės Stanelienės  nuostabiais darbeliais iš šiaudų, subtilia šiaudelių rišimo technika. Nijolės Stanelienės padedami pasidarėme kalėdines puošmenas, šia praktine veikla paįvairinsime ugdymo procesą ir susikursime jaukią mikroaplinką mokyklose.

Dėkojome kuruojančiai specialistei Vidai Nemanienei už iniciatyvas, visiems rajono pradinių klasių mokytojams už aktyvumą ir vadovavimą mokiniams, o Šilutės Žibų pradinės mokyklos direktorei Elenai Šarkienei už nuoširdų ir šiltą priėmimą.

Alina Vasiliauskienė,
Šilutės Žibų pradinės mokyklos mokytoja metodininkė