+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Praktinių studijų savaitė Kintuose. Integruotos lietuvių kalbos ir biologijos pamokos „Širdis ir nuoširdumas. Donorystė. Pirmoji pagalba“ 

Kintų mokykloje integruojami ir tokie skirtingi mokomieji dalykai – lietuvių kalba ir biologija. Pamoka „Širdis ir nuoširdumas“ kiekvienais metais papildoma nauja veikla, pavyzdžiui, apie  pirmąją širdies transplantaciją Lietuvoje, donorystę, o šiemet –  pirmąją medicininę pagalbą. Lapkričio 18 d. vykusiose pamokose devintokai darė įvairių pranešimų, stebėjo interviu, aiškino lietuvių patarles, sužinojo apie knygą „Širdis yra graži“ ir fotografijos meną.

Pamokas vedusios biologijos mokytoja metodininkė Ingrida Cyrolies, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė  Nijolė Sodonienė džiaugiasi darniu ir naudingu bendradarbiavimu su visuomenės sveikatos specialiste Audrone Venckiene, kuri mokiniams glaustai paaiškino apie pirmąją pagalbą, konsultavo, kai jie atliko praktines užduotis: matavo vienas kitam kraujo spaudimą, tvarstė pirštus.

Pamokas stebėjusios trys kolegės iš Katyčių pagrindinės mokyklos, išsakydamos nuomonę, negailėjo gerų žodžių, domėjosi ir mokytojų, ir mokinių sėkmingai naudojamo interaktyvaus vaizdo ekrano galimybėmis.

Nijolė Sodonienė,
lietuvių kalbos mokytoja metodininkė

Ingrida Cyrolies,
biologijos mokytoja metodininkė