+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kintuose svečiavosi mokytojai iš Skuodo

Lapkričio 29 d. Skuodo rajono Aleksandrijos pagrindinės mokyklos mokytojai vykome į edukacinę išvyką-praktinį seminarą „Kolegialioji patirtis Kintų pagrindinėje mokykloje – daugiafunkciame centre“. Edukacijos pradžioje, Kintų Vydūno kultūros centre – muziejuje, emalio meno kūrėjų laboratorijoje sužinojome apie emalio ir vario „draugystę“, turėjome galimybę visi pabūti meno kūrėjais ir patys ant vario plokštelės piešti emaliu ir tokiu būdu pasidaryti savo sukurtą sagę.

Toliau tęsėme pažintį su Šilutės krašto kultūra, sužinojome apie Vydūno gyvenimo būdą, jo įsitikinimus, pamokymus, kaip reikia sveikai gyventi, išgirdome įdomių faktų apie Vydūno gyvenimą.

Kintų pagrindinės mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Asta Gužauskienė organizavo mums ekskursiją po net tris pastatus (erdves) apimančią mokyklą-daugiafunkcį centrą. Susėdę prie kavos puodelio susipažinome su mokytojais, pasidalijome savo darbo patirtimi. Pasidarėme bendrą nuotrauką ir nutarėme toliau tęsti draugystę – dalintis žiniomis ir patirtimi.

Atsisveikinę su draugišku kolektyvu vykome į Šilutės Hugo Šojaus muziejų. Čia mūsų laukė muziejaus direktorė, kuri pakvietė prie staliukų gerti kafės ir šmikioti pagal seną receptą keptą pyragą. Susipažinome su labai įdomia šišioniškių kalba, kuria kalbėjo direktorė. Šia kalba girdėjome įvairių pasakojimų, nuotykių, kerėjimų ir t.t.  Buvome labai sužavėti direktorės gebėjimu  papasakoti Mažosios Lietuvos istoriją šišioniškių kalba.

Pasibaigus susitikimui išvykome namo labai pakylėti, daug pamatę ir išgirdę.

Adelė Kakštienė,
Skuodo rajono Aleksandrijos pagrindinės mokyklos pradinio ugdymo mokytoja