+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kalėdų belaukiant. Interjero dekoravimas, karpinių paslaptys atvirai

Lapkričio 19 d. popietę mokytojai rinkosi kūrybinei popietei su tautodailininke Rūta Emigart Čiuželiene. Veiklos tema – „Kalėdų belaukiant. Interjero dekoravimas, karpinių paslaptys atvirai“. Parodose su karpiniais Rūta Emigart Čiuželienė dalyvauja nuo 1968 m. Gruodį Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje bus eksponuojama Žemaitijos zonos karpytojų paroda, ten bus ir Žemaitijos zonos Šilutės tautodailininkų sekcijos pirmininkės, Rūtos Emigart Čiuželienės, karpiniai (parodos atidarymas gruodžio 5 d. 17.10 val.). Minint Lietuvos šimtmetį, dainų šventės metu Vilniuje vykusioje respublikinėje parodoje irgi buvo eksponuojami jos darbai. Nuostabių karpinių autorė apdovanota daugybe apdovanojimų, išleidusi karpinių knygų.

Šilutės mokytojai su malonumu klausė tautodailininkės Rūtos Emigart Čiuželienės apie jos kūrybos kelią, patarimų, kaip iš paprasto popieriaus lapo sukurti nuostabų kūrinį, puošiantį interjerą, džiuginantį ir žavintį meistriškumu. Net aikčiojome, pamatę, kiek daug ir kaip kūrybiškai galima pasiekti, išreikšti paprastame popieriaus lape. Atvirukai, snaigės, angelėliai, bet koks gamtos vaizdelis – kaip dailininko rėmuose, tiesiog atgijusi gyvenimo akimirka.

Davėme valią žirklutėms, rėžtukui, pieštukams, bandėme įsisavinti bent jau karpinių kūrybos suvokimo pradmenis. Sekėsi ir mums, žinoma, ne taip, kaip tokią patirtį turinčiai lektorei, kuri neperstodama demonstravo vieno už kitą žavesnių karpinių pavyzdžius, karpinių knygas, aiškino įvairias gudrybes, kaip baltame ar spalvotame lape išgauti fantaziją, išreikšti mintį ar judesį, gyvenimo akimirką.

Visi buvome sužavėti, įkvėpti kūrybai, o tautodailininkė Rūta Emigart Čiuželienė apdovanojo mus savo karpiniais, pažadėjo mokytojams dar vieną kūrybos popietę prie Velykas… Kviečiame ir kitą kartą būtinai apsilankyti, nes tai reta proga, kai kūrėja dovanoja mums savo patirties paslaptis, moko sušildyti mūsų aplinką, sukurti kažką nuostabaus, nepakartojamo…

Romualda Malinauskienė,
Vilkyčių pagrindinės mokyklos mokytoja