+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Pažintis su naujomis žuvininkystės technologijomis

Spalio 29 d. Šilutės profesinio mokymo centro sektoriniame žuvininkystės praktinio mokymo centre lankėsi Kretingos technologijos ir verslo mokyklos mokytojai ir profesijos mokytojai – čia jiems buvo organizuotas kvalifikacijos tobulinimo seminaras „Pažintis su naujomis žuvininkystės technologijomis“.

Seminaro lektoriai: žuvininkystės sektoriaus vadovas Jonas Dyglys, profesijos mokytojai Ričardas Stonkus ir Laimutė Bujokienė bei Paslaugų ir turizmo skyriaus vedėja Vilma Grigonienė pasistengė, kad kuo išsamiausiai būtų pristatytos šiltavandenių ir šaltavandenių žuvų veisimo ir auginimo technologijos,  žuvų ligų tyrimo metodikos, žuvų gydomieji preparatai, vaistai, dezinfekantų naudojimo galimybės, uždarųjų akvakultūros sistemų įrengimo ir aptarnavimo bei recirkuliacinių sistemų komplektacija ir veikimo principai ir kt. Taip pat svečiai buvo supažindinti su pirminio žuvies apdorojimo cecho įranga, mokomąja literatūra, mokomuoju laivu ir jo valdymo simuliatoriumi.

Mokytis vieniems iš kitų visada įdomu ir naudinga. Tai – toli gražu ne pirmas kvalifikacijos tobulinimo renginys iš tolėliau atvykstantiems mokytojams. Šilutės PMC darbuotojai žada plėsti temų pasiūlą ir sukviesti į savo žuvininkystės centrą dar daugiau akvakultūra bei jos technologijomis besidominčių mokytojų ir pasidalinti su jais savo patirtimi bei ateities vizijomis. Juolab, kad žadama aktyviai dalyvauti ES remiamose akvakultūros mokslinių tyrimų bei plėtojimo veiklose ir programose, ir dar plačiau bei giliau išplėtoti savo veiklas.

Vilma Grigonienė,
Šilutės profesinio mokymo centro
Paslaugų ir turizmo skyriaus vedėja