+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Edukacinė išvyka – dvasinis penas geografijos, istorijos ir biologijos mokytojams

Šilutės rajono geografijos, istorijos ir biologijos mokytojai, spalio 8 dieną vyko į Kauną susipažinti su Kauno marių krantų geologija, IX forto istoriniais aspektais, susipažinti su kitomis dar nelankytomis Lietuvos vietovėmis.

Pagal iš anksto sudarytą planą pirmiausia aplankytas Pažaislio Kamaldulių vienuolynas. Grožėtasi įstabia architektūra, didybe ir visi dalyviai supažindinti su Pažaislio vienuolyno istorija nuo pastatymo iki šių dienų. Nepakartojama ir įsimintina patirtis.

Antras aplankytas objektas – Kauno marių regioninis parkas. Parko direkcijoje buvome supažindinti su paskutinio ledyno veikla ir jo įtaka regioninio parko paviršiaus formavimusi, Kauno marių atsiradimu – visa geografija ir istorija pateikta 3D vaizdu. Po ekspozicijos apžiūros vykome į žygį Žiegždrių pažintiniu taku „Kauno marių krantų geologija ir  istorija“.

Paskutinė numatyta kelionės vieta – „Kauno IX fortas“. Apžiūrėta forto ekspozicija ir pažintis su istorija – labai gili, įsimintina ir šiurpi.

Visi į išvyką vykę dalyviai buvo nustebinti lankomų objektų istorija, architektūra ir geografija. Kiekvienas pasisėmėme žinių, kurias galėsime pritaikyti savo pamokose ir praplėtėme akiratį, dar labiau įsigilinę į Lietuvos respublikos istorinius įvykius.

Alicija Odinbergienė,
Geografijos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė