+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Kviečiame pažinti kino pasaulį

Šilutės kultūros ir pramogų centras tęsia trumpo metražo filmų ir filmuotų siužetų kūrimo konkursą „Išnykusio pasaulio pėdsakais“ ir jau rugsėjo 27-29 dienomis kviečia visus, besidominčius filmų kūrimu, į Šilutėje rengiamas Kino edukacines dirbtuves. Jose patyrę kūrėjai dalinsis savo patirtimi ir atskleis kino kūrimo paslaptis.

Kino dirbtuvėse mokymus rengs pripažinti jaunosios kartos kino režisieriai bei edukatoriai Marat Sargsyan ir Andrius Blaževičius. Jų režisuoti filmai yra sulaukę ne tik didelio susidomėjimo Lietuvoje, bet ir pelnę daugybę apdovanojimų užsienio kino festivaliuose. Šiuo kūrybiniu projektu siekiama skatinti moksleivius žiūrėti filmus, juos analizuoti ir vertinti, lavinti jų vizualinį raštingumą bei kūrybiškumą, ugdyti intelektualią ir kritišką būsimąją kino žiūrovų auditoriją.

Kino dirbtuvių tikslas – supažindinti moksleivius su kino kūrimo pagrindais ir leisti patiems praktiškai juos išbandyti. Per šiuos trijų dienų užsiėmimus moksleiviai įgis žinių apie įvairius kino žanrus, sužinos, kaip kuriamas kinas – susipažins su kino gamybos terminais, pagrindiniais kino kalbos elementais, išmoks juos atpažinti kine. Taip pat sužinos apie filmo kūrimo etapus, susipažins su kino kūrimo technika.

Praktiškai kurdami savo filmus moksleiviai visą tai išbandys pereidami visai kino kūrimo etapais ir,kaip tikrame kine,įveikdami tuos pačius sunkumais padedami dirbtuvių vadovų mokysis su jais susidoroti.Konkurso„Išnykusio pasaulio pėdsakais“ pirmasis įžanginis susitikimas jau vyko birželio 19 dieną. Kino dirbtuvėse laukiame jau dalyvavusiųjų susitikime moksleivių bei kviečiame prisijungti visus norinčius išbandyti save kino kūrėjo darbe.

Būtina išankstinė registracija el.p.projektuvadovas@silutekpc.ltarba telefonu 77113. Registracija vyksta iki rugsėjo 25 d.