+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Edukacinių erdvių pritaikymas įvairių poreikių vaikams

Gegužės 2 dieną įvyko Šilutės rajono priešmokyklinio ugdymo mokytojų metodinio būrelio susirinkimas. Šilutės lopšelio-darželio „Žibutė“ priešmokyklinio ugdymo mokytoja Inga Mockienė skaitė pranešimą tema „Edukacinių erdvių pritaikymas įvairių poreikių vaikams“.

Pedagogė pasidalino savo patirtimi apie tai, kas padeda dirbti su autizmo spektrą turinčiais vaikais. Ji supažindino su taikomomis vizualinėmis priemonėmis, edukacinėmis erdvėmis ir specialiais paveikslėliais, kurie padeda vaikams koncentruoti dėmesį ir jaustis saugiems kasdieniniame gyvenime.

Šilutės lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ priešmokyklinio ugdymo mokytoja Vilija Valančienė papasakojo apie savo ugdytinių grafikos darbų parodą. Darbai, kuriuos buvo galima apžiūrėti čia pat, išsiskiria ne tik savo kūrybiškumu, bet ir pritaikyta technika, ypatingai lavinančia vaikų rankytes.

Šilutės rajono priešmokyklinio ugdymo mokytojų metodinio būrelio pirmininkė Irena Gvildienė apibendrino edukacinėje išvykoje į Anykščius patirtus įspūdžius. Ten susipažinome su lopšelio-darželio „Žilvitis“ aplinka, ugdomosiomis erdvėmis grupėse ir studijose. Lankėmės Valdorfo ir priešmokyklinio ugdymo grupėse. Aptarėme mums ir kolegėms svarbius klausimus. Pasidžiaugėme sukurta  jaukia ir patogia vaikams aplinka, žaidimų erdvėmis ir priemonių gausa.

Išklausėme pranešimą „Priešmokyklinukų socialumo gebėjimų ir įgūdžių ugdymo plėtotė, taikant netradicinius ugdymo metodus“. Jį skaitė darželio direktorė Virginija Padūmienė. O pranešimą „Kad vaikai augtų pasitikintys savimi“ pristatė Šilutės lopšelio-darželio „Raudonkepuraitė“ priešmokyklinio ugdymo mokytoja Irena Gvildienė. Buvo pristatytos skaidrės, nuotraukos apie veiklą. Daug malonių įspūdžių viešnios iš Šilutės parsivežė apsilankiusios Lajų take, Angelų muziejuje ir A. Baranausko klėtelėje.

Loreta Vilkienė,
Šilutės lopšelio-darželio ,,Gintarėlis“ priešmokyklinio ugdymo mokytoja