+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Diskutavo kūno kultūros mokytojai

Gegužės 6 d. rajono  kūno kultūros mokytojai rinkosi į apskritojo stalo diskusiją aptarti kūno kultūros ugdymo mokyklose klausimų.

Sporto mokyklos direktorius Aivaras Lileikis išreiškė pastabas dėl mokyklų neaktyvumo dalyvaujant rajono ir respublikos sporto varžybose. Mokytojai diskutavo, kad yra mokinių pavėžėjimo transporto stygiaus problema. Kai kurie mokytojai išsakė nuoskaudas, jog mokyklų vadovai ne visada sudaro galimybes mokiniams išvykti į rajono, respublikos varžybas. Dėl to kenčia mokinių motyvavimas sportui – buvo atvejų, kad net porą metų paeiliui mokiniai rajono sporto rungčių nugalėtojai nebuvo išvežti į respublikos varžybas.

Sporto mokyklos direktorius Aivaras Lileikis kvietė mokytojus mokiniams organizuoti po tris savaitines kūno kultūros ( fizinio ugdymo) pamokas ir motyvuoti, aktyvinti mokinius sveikam sportui. Vienbalsiai pritarta iš mokyklų vadovų reikalauti didesnio dėmesio  mokinių fiziniam ugdymui.

Lina Leikuvienė pasidalijo naujienomis iš respublikinės kūno kultūros mokytojų asociacijos konferencijos Raseiniuose, vykusios kovo mėnesį.

Vienbalsiai buvo išrinktas rajono sporto komiteto atstovas nuo kūno kultūros mokytojų Rimvydas Lukošius.

Diskusijos dalyviai apgailestavo miesto gimnazijų kūno kultūros mokytojų pasyvumu: ir šį kartą nebuvo nė vieno atvykusio…

Miesto pagrindinių mokyklų mokytojai skundėsi, kad vienu metu sporto salėje būna po tris klases sportuojančių, apie 90 mokinių. Traumų tikimybė pamokoje verčia didesnį dėmesį skirti mokinių saugumui, ne pamokos kokybei…

Neringa Undraitienė,
Saugų Jurgio Mikšo pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytoja metodininkė