+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Mokinių saugumas mokykloje

Gegužės 17 d. į Šilutės r. Švietimo pagalbos tarnybą rinkosi socialiniai pedagogai, aptarti apklausos „Mokinių saugumas mokykloje“  rezultatų, kuri buvo vykdoma  kovo – balandžio mėnesiais,  Šilutės rajono mokyklose. Apklausoje dalyvavo 3,5,7 ir 9 klasių (iš viso  949)  mokiniai iš 12 Šilutės rajono ugdymo įstaigų. Tyrimo rezultatų analizes pristatė socialinės pedagogės: S. Vilčiauskienė, J.  Lileikienė, S. Žemaitytė, D. Lengvinienė ir D. Macijauskienė.

Atliktas tyrimas parodė, kad Šilutės rajono mokyklose mokiniai jaučiasi  saugūs. Mokytojai užtikrina mokinių drausmę, budi pertraukų metu bei imasi priemonių pažeidėjams sudrausminti. Jausdamiesi nesaugiai mokyklose mokiniai dažniausiai pagalbos kreipiasi į tėvus, klasės vadovą ir socialinį pedagogą. Iš patyčių labiausiai paplitęs pravardžiavimas, erzinimas, nepadorių gestų rodymas. Labiausiai tyčiojasi mokiniai iš vyresnių klasių  bei bendraklasiai. Nesaugiausiai mokiniai jaučiasi mokyklų koridoriuose, kieme bei einant į mokyklą ar pakeliui iš jos. Nesaugiausiai jaučiasi trečių klasių mokiniai. Nuo 91 iki 99 % mokinių džiaugiasi, kad mokosi būtent savo mokyklose. Labiausiai su šiuo teiginiu sutinka 3-čių klasių mokiniai, mažiausiai patenkinti, kad mokosi būtent savo mokykloje yra 7 klasės mokiniai.

Šilutės Vydūno gimnazijos socialinė pedagogė J. Gusevienė, pristatė savo parengtą metodinę priemonę „Socialinio pedagogo darbo apskaitos žurnalą“. Jame galima fiksuoti visą socialinio pedagogo veiklą. Ši metodinė priemonė buvo aprobuota socialinių pedagogų metodiniame būrelyje.

J. Lileikienė,
Šilutės rajono socialinių pedagogų metodinio būrelio pirmininkė,
Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos socialinė pedagogė