+370 441 76 244

info@sptsilute.lt

Search
Close this search box.

Mokyklos biblioteka – patriotinės savimonės ugdymo vieta

Kovo 29 d. Švietimo pagalbos tarnyboje vyko rajono mokyklų bibliotekininkų metodinio būrelio susirinkimas, tema „Mokyklos biblioteka – patriotinės savimonės ugdymo vieta“, skirta Lietuvos šimtmečiui.

Susirinkimo metu Tomas Žiedavainis pristatė pranešimą „Partizanai. Partizanų vadui Adolfui Ramanauskui-Vanagui atminti“ bei pasidalino patirtimi apie mokiniams neįprastai pravestą pažintinę vaizdinę pamoką. Šia pamokai sukurtas videofilmas buvo pasidalintas su kitais bibliotekininkais.

Diskutavome apie tai, ką galėtų mokyklų bibliotekininkai padaryti patriotinės savimonės ugdymo link. Šilutės Martyno Jankaus mokyklos bibliotekininkės pasakojo apie Šilutės teatro paruoštus spektaklius apie Zudermaną, Vydūną, kuriuos galima parodyti savo mokyklose. Kalbėjome apie pamokas partizanams atminti, kurios vykdomos kitose mokyklose.

Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos bibliotekininkė Edita Bendžiuvienė pasidalino įspūdžiais iš vasario mėnesį vykusios knygų mugės. Informavo, kad rugsėjo mėnesį numatytas Lietuvos bibliotekininkų asociacijos tarybos susitikimas su Lietuvos švietimo ministrės padėjėja.

Vyko diskusija aktualiais darbo klausimais, aptarta rugsėjo mėnesio susirinkimo veikla.

Tomas Žiedavainis,
Bibliotekininkų metodinio būrelio pirmininkas,
Šilutės Žibų pradinės mokyklos bibliotekininkas